A murit cel mai batran om din lume, a fumat pana la 146 de ani. Cum a reusit sa traiasca atat de mult

life

Cel mai batran barbat din lume a murit la varsta de 146 de ani. Potrivit ziarelor, indonezianul Sodimedjo, cunoscut si sub numele de Mbah Ghoto, s-a nascut in decembrie 1870.

Barbatul a dus o viata plina. A fost un fumator inrait pana la finalul vietii sale. Sodimedjo s-a dovedit mai longeviv decat 4 sotii, 10 frati si toti copiii sai, scrie The Guardian.

Intrebat despre secretul longevitatii sale, Mbah Ghoto a declarat ca rabdarea este cheia si ca a avut o viata lunga pentru ca multi oameni dragi au avut grija de el.

Indonezianul a fost dus la spital pe 12 aprilie in urma deteriorarii starii sale de sanatate, insa a insistat sa fie externat sase zile mai tarziu, dorind sa se intoarca acasa.

5616

A murit in casa sa de pe insula Java si a fost inmormantat zilele trecute.

Barbatul nu era inregistrat in Cartea Recordurilor, intrucat Indonezia a inceput sa tina evidenta datelor de nastere abia in 1900. Insa oficialii indonezieni au declarat pentru BBC ca data de nastere a barbatului era trecuta in buletinul sau si ca exista interviuri cu el din trecut, care i-ar atesta varsta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: