A murit Cracanatu, cel mai cunoscut interlop din Braila. El a decedat intr-un maxi-taxi

news

Dumitru Oprea, zis “Titel Cracanatu’”, cel mai cunoscut interlop din Braila, a murit, duminica, dupa ce a suferit un stop cardio-respirator, anunta debraila.ro.

Dumitru Oprea ar fi decedat intr-un maxi-taxi de pe ruta Constanta-Braila, in localitatea constanteana Galbiori, au precizat surse judiciare.

Oprea, in varsta de 73 de ani, se mutase din Braila la inceputul anilor 2000, stabilindu-se in Constanta.

In anii ‘90, Titel Cracanatu a fost implicat in incidente de o violenta extrema, fiind condamnat la inchisoare.

Titel Cracanatu a fost, in anii ’90 inceputul anilor 2000, liderul lumii interlope brailene. In acea perioada, cartierele Obor, Hipodrom si o parte din Chercea, precum si Piata Concordia, erau controlate de Mihai Vincler si aghiotantii sai, Lacu Dulce era stapanit de Stanel Corbu, cartierele Viziru si Radu Negru erau controlate de banda fratilor Costica si Ghita Buricea, iar in Ansamblul Buzaului legea o faceau cei din gasca fratilor Ciocan. Toti acestia ascultau de o singura voce, cea a celebrului Titel Cracanatu, potrivit unei editii vechi a cotidianului “Obiectiv – Vocea Brailei”.

La inceputul lunii februarie a murit un alt interlop celebru din Braila, Buricea, care a fost rivalul lui Cracanatu. Traficul in oras a fost „paralizat” la inmormantarea lui Dumitrel Buricea, anunta presa locala.

Zeci de masini de lux au facut parte din cortegiu, dar si trei autospeciale pline de coroane aduse de apropiati in semn de respect, scrie Info Braila.

In varsta de 73 de ani, interlopul suferise recent un accident vascular. De la Braila, el a fost transferat cu un elicopter la o unitate medicala din Capitala, unde a murit, la varsta de 73 de ani.

Interlopul a fost operat de conferentiarul dr. Cornel Toader, medicul de casa al pesedistilor braileni, cei care, de altfel, l-au trimis acolo, cu un elicopter din bani publici comandat de presedintele CJ Braila Chiriac Francisk, subliniaza Info Braila.

”In contextul inmormantarii, pe raza municipiului Braila nu au fost instituite restrictii de circulatie, insa politistii sunt prezenti in vederea dirijarii traficului rutier, pentru evitarea aglomeratiei, in cazul in care situatia o va impune”, a transmis Politia.

La inmormantare au venit si reprezentantii clanurilor interlope Cordunenii la Camataru, mai scrie Info Braila.

Buricea avea si titlul de “luptator cu rol determinant” la Revolutia din 1989, scrie debraila.ro.

Gruparea infractionala condusa de clanul Buricea era specializata in trafic de persoane, proxenetism si spalare de bani si opera in Austria, Elvetia, Germania, Belgia, Italia si Spania. Ea a intrat in atentia DIICOT in 2017.

Dupa o serie de 34 de perchezitii, la Braila si in orasul german Karlsruhe, autoritatile au confiscat masini scumpe, sute de mii de euro, salupe, bijuterii scumpe, 18 ceasuri de luix, telefoane, laptopuri si alte bunuri de valoare, scria Obiectiv Vocea Brailei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: