news

A murit de Covid-19 un reputat medic din Romania. Ovidiu Bajenaru era seful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar

Seful clinicii de Neurologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, doctorul Ovidiu Bajenaru, a decedat joi. In varsta de 63 de ani, Bajenaru era diagnosticat cu COVID-19, fiind internat la Institutul Matei Bals, anunta stirileprotv.ro.

“Tuturor celor cunoscuti, dar mai ales noua, personalului medical al SUUB si, in mod particular, colegilor din Clinica de Neurologie, ne este foarte dificil sa vorbim la trecut despre omul, medicul si profesorul Ovidiu Alexandru Bajenaru.

Cu imensa parere de rau, inevitabilul s-a intamplat si d-l profesor Ovidiu Bajenaru nu mai este printre noi, dar spiritul domniei sale va fi prezent in continuare prin urmasii lui profesionali. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!”, a transmis managerul SUUB, Catalin Cirstoiu.

Medicul neurolog Ovidiu Bajenaru, in varsta de 63 de ani, era internat la Institutul Matei Bals din Capitala de o saptamana si jumatate, cu COVID-19.

Nascut in 1957, Ovidiu Bajenaru era absolvent al Facultatii de Medicina – UMF „Carol Davila” Bucuresti, el ajungand, in 2000, prodecan al Facultatii „Carol Davila”, post pe care l-a ocupat pana in 2004.

Potrivit CV-ului, publicat pe site-ul umfcd.ro, Ovidiu Bajenaru a fost, in perioada 2008-2011, seful Catedrei de Neurologie M028 – UMF „Carol Davila” Bucuresti – Facultatea de Medicina, iar din 2011 a fost Director al Departamentului 6 – Neurostiinte Clinice din UMF „Carol Davila” Facultatea de Medicina, reales in 2015, pana in 2020.

Din 2016, Ovidiu Bajenaru, doctor in stiinte medicale, era membru corespondent al Academiei Romane.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

5 minute ago

Dosar penal in urma nuntii din Buzesti. Cum explica politia faptul ca nu a intervenit cand traficul a fost blocat de masinile nuntasilor – Video

Politia Teleorman anunta ca a dechis dosar penal pentru "blocarea sau ingreunarea circulatiei" in cazul…

2 ore ago

Campanie disperata de imagine: Ciolacu a mers la Florin Piersic la spital. Si Piedone s-a agatat de imaginea lui Piersic

Premierul Marcel Ciolacu i-a facut duminica o vizita actorului Florin Piersic, care este internat in…

3 ore ago

Medicul pediatru Mihai Craiu: „Numarul cazurilor de tuse convulsiva este intr-o crestere accelerata. Vorbim de o boala care omoara”

Doctorul Mihai Craiu, medic pediatru, afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare…

4 ore ago

Hackerii au atacat platforma Europol si au furat date secrete: „Vand astazi intregul set de date Europol”

Hackerii au reusit sa sparga o platforma securizata a autoritatii europene de politie Europol. Pe…

2 ore ago

„Punem un oltean presedinte. Ciuca, presedinte” – seful campaniei electorale a PNL

Presedintele PNL, Nicolae Ciuca, a declarat sambata, la lansarea candidatilor liberali din Vrancea, ca partidul…

3 ore ago