news

A murit jurnalistul Liviu Iancu (45 de ani), autorul best-seller-ului „Xanax”

Jurnalistul Liviu Iancu a murit vineri in urma unui infarct. El lucra la profit.ro si este autorul volumului „Xanax”.

Liviu Iancu lucra in presa de peste 20 de ani, in ultima perioada la Profit.ro. De-a lungul timpului, a lucrat in special pe jurnalism economic si de turism, in redactii precum Mediafax, National, Business Magazin, Capital si Profit.

Pe langa activitatea din presa, a semnat si volumul Xanax, carte in care se regasesc experientele personale si profesionale, mentioneaza Pagina de Media. Volumul avea, in opt luni, scria profit.ro, peste 10.000 de exemplare tiparite, in mai multe tiraje.

In urma cu cativa ani, Liviu Iancu a fost operat la inima si i s-a montat un stimulator cardiac. In cartea lui, Xanax, povesteste momentul dificil de atunci si caruia a reusit atunci sa ii supravietuiasca.

„Atat de tare m-a deformat meseria asta incat, dupa doua decenii de presa, daca trec cu masina pe langa un accident oribil, primul gand e sa-mi sun colegii si sa le livrez stirea cu accidentul. Daca pica un avion langa mine, pe strada, as avea, probabil, acelasi impuls. Presa te inraieste, te abrutizeaza, iar o parte din Xanax vorbeste despre mica lupta a unui mic jurnalist alcoolic si afemeiat cu aceasta dezumanizare.

Noi, jurnalistii economici, suntem fericiti daca am aflat primii o stire cu o mare companie care intra in insolventa si scriem asta senini, fara sa ne gandim ca in urma acelui faliment raman familii pe drumuri si ca-n casele fiecareia se declanseaza o drama. Jurnalistul urmareste falimentul, pe cand scriitorul ar trebui sa vorbeasca despre dramele din spatele falimentului”, scria Liviu Iancu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: liviu iancu

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

3 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

6 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

6 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

6 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

6 ore ago