politica

A murit Razvan Theodorescu. El a fost academician si parlamentar din partea PSD

Academicianul Razvan Theodorescu a murit luni, 6 februarie, la varsta de 86 de ani. Vicepresedinte al Academiei Romane, el era internat la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Razvan Theodorescu a fost un istoric de arta si politician roman, membru titular al Academiei Romane si vicepresedinte al acesteia.

La data de 9 februarie 1990, Razvan Theodorescu a fost numit in functia de presedinte al Radioteleviziunii Romane, functie in care ramas pana in 1992.

A fost parlamentar din partea PSD si ministru al Culturii in Guvernul Adrian Nastase. A fost senator de Iasi (2000-2004), apoi senator de Botosani (2004-2008). A candidat pentru al treilea mandat de senator, in Sectorul 1 al Capitalei, dar nu a reusit sa intre din nou in Parlament. La 14 decembrie 2004, a fost numit in functia de membru in Colegiul National al Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

In ianuarie 2007 a fost ales membru in doua academii din sud-estul Europei: Academia albaneza si Academia macedoneana.In 2008 a fost desemnat ambasador al Aliantei Civilizatiilor pentru Romania.

De asemenea, a fost membru al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR).Razvan Theodorescu a fost laureat al Premiului Herder (1993) si a fost distins cu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Comandor.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Steven Seagal a inaugurat la Moscova un centru de arte martiale pentru militarii rusi. Afacerile lui Seagal din Rusia

Steven Seagal continua sa isi arate sprijinul pentru Rusia, de data aceasta inaugurand un nou…

2 ore ago

Coreea de Sud: O zebra s-a plimbat nestingherita timp de trei ore pe strazile aglomerate din Seul

O zebra s-a plimbat ore in sir pe strazile aglomerate ale capitalei Coreei de Sud,…

8 ore ago

Israel: Politia calare si tunurile cu apa pentru a dispersa protestatarii in Tel Aviv si Haifa. Zeci de persoane au fost arestate

Zeci de demonstranti au fost arestati, joi, in Tel Aviv si Haifa, in timp ce…

8 ore ago

TikTok „nu este un agent al Chinei”: directorul executiv Shou Zi Chew apara aplicatia in timpul audierilor tensionate din Congresul SUA

Directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, s-a confruntat ore intregi cu intrebari dure din…

8 ore ago