A murit Tamara Buciuceanu. Anuntul medicilor de la Spitalul Elias

news

Tamara Buciuceanu Botez a murit, marti, la Spitalul Elias din Capitala, au precizat, pentru Mediafax, surse medicale. Actrita a fost internata pe fondul unor probleme cardiace la inceputul lunii octombrie, iar in ultimele zile, starea sa de sanatate se agravase.

Surse medicale au precizat ca actrita Tamara Buciuceanu a murit, marti, la Spitalul Elias din Capitala.

Ulterior, reprezentantii Spitalului au anuntat oficial decesul actritei.

„Spitalul Elias anunta cu regret disparitia unei mari doamne a teatrului romanesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleante familiei indoliate!”, se arata intr-un comunicat transmis de reprezentantii Spitalului Elias.

Actrita Tamara Buciuceanu Botez, in varsta de 90 de ani, a fost internata, la inceputul lunii octombrie, la Spitalul Elias din Bucuresti, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri in teatru dramatic, teatru de revista, opereta, televiziune si film. Nascuta in 1929, in Tighina, Republica Moldova, supranumita „Doamna comediei romanesti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numara cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, in regia lui Horea Popescu, Chirita din „Chirita in provincie”, in regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, in regia lui Nicolae Corjos.

In anul 2011, in semn de pretuire a impresionantei activitati artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebritatilor, proiect initiat de Teatrul Metropolis, in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: