A murit Tuan Tuan, ursul panda urias daruit de China Taiwanului

life

Tuan Tuan, ursul panda urias daruit Taiwanului de China in urma cu 14 ani a murit sambata, a anuntat Gradina Zoologica din Taipei, informeaza DW.

Tuan Tuan s-a nascut in 2004 iar in 2008, impreuna cu Yuan Yuan au fost daruiti Taiwanului de China ca un gest simbolizand apropierea dintre guverne.

„Echipa noastra medicala a confirmat ca inima lui Tuan Tuan a incetat sa mai bata la 13:48 (05:48 GMT)”, a anuntat gradina zoologica intr-un comunicat.

Sambata, ursul panda se afla sub anestezie pentru efectuarea de tomografii. Medicii veterinari au decis sa-l „lase pe Tuan Tuan sa doarma in continuare” dupa ce a fost clar ca starea lui era „ireversibila” si nu mai putea avea „o viata de calitate”.

Ursul panda a inceput sa sufere convulsii in august si s-a observat ca era din ce in ce mai letargic. Scanarile medicale au aratat ca Tuan Tuan avea o leziune cerebrala, si de atunci i-au fost administrate medicamente anticonvulsivante. Gradina Zoologica din Taipei a inceput ingrijirea paliativa in octombrie.

Primarul Taipeiului, Ko Wen-je, i-a multumit lui Tuan Tuan pentru ca „a adus fericire oamenilor din Taiwan si a facut ca Gradina Zoologica din Taipei sa fie mai minunata”.

Ursul panda poate trai pana la 30 de ani daca este ingrijit de om 15-20 de ani in salbaticie.

China doar imprumuta panda gradinilor zoologice straine, care trebuie sa returneze orice urmas in cativa ani de la nastere. Tuan Tuan, Yuan Yuan si urmasii lor au fost daruiti Taiwanului pentru totdeauna. Cat s-au aflat la Gradina zoologica din Taipei, cei doi panda au avut doi pui, ambii femele.

Mai mult despre: ,

Comentarii: