A platit 4.500 de euro pentru un metru de autostrada. Statul mafiot il face cu 15.000 de euro, „atunci cand il face”

news

Exemplul oferit de omul de afaceri Stefan Mandachi, din Suceava, care a cosntruit de banii proprii un mettru de autostrada arata si cat de mult ii fura „borfasii politici” pe romani atunci cand apuca sa mai faca si ei autostrazi.

„Un mic calcul: un metru de autostrada, 4500 euro. Un kilometru, 4,5 milioane. Borfasii politici deconteaza kilometrul cu 13-15, chiar 20 de milioane, in rarele ocazii cand il fac. Si cand l-au facut, s-a surpat. Domnul cu saormeria face sosele mai bine decat borfasii. Cu de toate”, a constatat un specialist in marketing, Doru Supeala, pe Facebook.

Omul de afaceri Stefan Mandachi, din Suceava, a construit primul si singurul metru de autostrada din Moldova. El anunta, intr-un videoclip postat pe You Tube, ca a facut un calcul si, pana acum, a pierdut un an si jumatate din viata la volan, parcurgand mai mult de 500.000 de kilometri in 15 ani de cand are permis de conducere.

Mandachi vorbeste, in videoclip, despre bucuria care l-a cuprins cand a auzit ca se va construi Autostrada Unirii si despre dezamagirea de a parcurge 1000 de kilometri in 16 ore, pe drumul unde a sperat sa gaseasca oameni care lucreaza la autostrada.

„Din 1 decembrie 2018, traiesc o stare de bucurie deplina. Atunci au vuit televiziunile ca in sfarsit se construieste autostrada Unirii, spre Moldova. Chiar a doua zi am vrut sa fug, sa imbarbatez muncitorii de la autostrada, dar, hai, totusi sa nu exageram ca, de, au fost Revelionul, Boboteaza, Mica Unire. Nu suntem in China, sa facem 1000 de km intr-o luna, dar de data asta, chiar plec spre Bucuresti sa felicit oamenii de pe marele santier. Sigur voi vedea mii de oameni muncind cu drag si spor! Sute de macarale, buldozere, excavatoare, camioane. Atata-s de fericit, incat i-am iertat pe toti vinovatii pentru calvarul de pe sosele de 15 ani, de cand am permis. De azi uit ca Romania mor anual 2.000 de oameni in accidente rutiere. Adica mai multi decat au murit la Revolutie. Practic, avem in revolutie in fiecare an. Din `89, in accidente au murit peste 60.000 de oameni, cam cat populatia orasului Alba-Iulia. Oare cati ar fi supravietuit daca aveam autostrazi? Ajung in Falticeni. Nimic. Roman, Bacau. Nimic. Focsani? Zero. Buzau. Nimic. Bun venit in Bucuresti! Nimic , dar nu ma dau batut. Ma intorc pe partea cealalta. Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani. Nimic. M-am intors viu la Suceava. Am condus 1000 de km in mai mult de 16 ore”, spune omul de afaceri Stefan Mandachi.

Omul de afaceri spune ca el, impreuna cu toti romanii care circula „indiferenti” pe marginea gropii sunt vinovati pentru ca nu sunt autostrazi.

„Mii de masini au trecut pe langa mine, la doi-trei metri. M-am dus bou s-am venit vaca. Si eu sunt vinovat! Eu si toti romanii care circulam indiferenti pe margina gropii. Culmea! Suntem tacuti. Probabil ne place acolo. Daca un singur angajat , dintre cei 500 pe care ii am nu isi primeste salariul, cine raspunde? Eu! Daca pe data de 25 ale lunii, compania mea nu achita, integral si milimetric, impozitele, cine raspunde? Tot eu! Dar pentru ca de 30 de ani nu avem un centimetru de autostrada in Moldova, raspunde cineva? Pentru ca suntem luati de prosti”, a mai spus Mandachi.

Pentru a nu imbatrani fara sa aiba parte de autostrada in Moldova, Mandachi a lansat o provocare pentru toti romanii: „In data de 15 martie, pentru 15 minute, incepand cu ora 15.00, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrazi, fii solidar! Provoaca macar trei persoane sa-si suspende activitate! E foarte simplu! Eu provoc trei anteprenori: Ion Tiriac, Gigi Becali, Viorel Catarama. Eu sunt doar unul, dar daca am fi 1000? Daca am fi un milion sau cinci milioane? Eu vreau autostrada aici, in Suceava, in Bucovina, dar tu poate vrei in Muntii Apuseni, in Maramures, la Craiova sau la Timisoara. Anii trec, ma tem ca ma ajung batranetile si nu mai apuc sa vad autostrada la noi, asa ca, am construit eu un metru de autostrada in Moldova”, afirma Stefan Mandachi, in timp ce pe imagini se desfasoara imagini cu santierul primului si singurului metru de autostrada din Moldova.

Autostrada Targu Mures – Iasi, numita si Autostrada Unirii, va fi construita pe traseul Ungheni – Iasi – Targu Frumos – Pascani – Targu Neamt – Poiana Largului – Ditrau – Targu Mures, unde se va lega de Autostrada A3.

Mai mult despre:

Comentarii: