„A preferat sa taca interesat si slugarnic in favoarea lui Dragnea”. Daniel Constantin dezvaluie detalii despre o sedinta cu Tariceanu

politica

Deputatul Daniel Constantin a scris miercuri pe facebook ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, nu a sustinut solutiile de diminuare a importul de masini poluante pe care el le-a prezentat, la inceputul anului, coalitiei de guvernare, atunci cand detinea functia de ministru al mediului.

Constantin s-a referit in acest sens la declaratia pe care Tariceanu a facut-o miercuri, cu ocazia unei vizite efectuate la Uzina Dacia de la Mioveni, potrivit careia Romania a devenit o piata de desfacere pentru autovehiculele uzate din alte tari si sunt necesare masuri pentru stoparea acestui fenomen.

„Dupa ce nu a vazut nicio scumpire a carburantilor, dupa ce a incurcat podul pe care se afla (podul nou cu cel vechi de la Agigea), dupa ce a uitat promisiunile din campanie, Tariceanu a uitat acum discutia din coalitie de la inceputul acestui an cu privire la timbrul de mediu!!! Nu stiu ce fel de ‘trairi’ are dl. Tariceanu, dar imi amintesc discutia in care a preferat sa taca atunci cand am adus pe masa coalitiei cateva solutii ca sa protejam mediul inconjurator si sa diminuam importul de masini poluante! (Nu introducerea unui nou timbru!)”, a mentionat Daniel Constantin, fost ministru al mediului in Guvernul Grindeanu.

Constantin a sustinut ca Liviu Dragnea, presedintele Camerei Deputatilor, este cel care s-a opus atunci oricarei masuri iar Calin Popescu-Tariceanu „a preferat sa taca”.

„Trebuie sa fiu sincer si sa spun ca cel care s-a opus oricarei masuri a fost dl. Dragnea — initiatorul legii care elimina 102 taxe, printre care si timbrul de mediu. Dar Calin Tariceanu, cel pe care il informasem cu privire la solutii, a preferat sa taca interesat si slugarnic pentru a nu pierde sprijinul ‘partenerului’. Atunci s-a eliminat si posibilitatea ca oamenii sa-si recupereze in mod direct banii platiti deja! Probabil se stia de atunci ca statul nu poate sa plateasca cele peste 6 miliarde de lei in 2017. Si iata ca, astazi, contrar deciziilor instantelor si bunului-simt, guvernul a amanat rambursarea pentru anul 2018, chiar si 2019!”, a mai sustinut Constantin.

El a mai afirmat ca oamenii care au in maini destinul Romaniei gasesc scuze penibile pentru a ascunde efectele masurilor dezastruoase.

„Regret ca oamenii care au in maini destinul Romaniei gasesc scuze penibile pentru a ascunde efectele masurilor dezastruoase: unul nu are credite si nu stie de cresterea ROBOR, altul nu are ‘carnet’ si nu stie de scumpiri, altul nu are card… Va las pe voi sa ghiciti care sunt!!!”, a conchis Daniel Constantin.

Romania a devenit o piata de desfacere pentru autovehiculele uzate din alte tari, fiind necesare masuri pentru stoparea acestui fenomen, a afirmat miercuri presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, cu ocazia unei vizite efectuate la Uzina Dacia de la Mioveni.

„Romania a devenit (…) o piata de desfacere pentru masinile second-hand. E foarte bine pentru tarile din occident care scapa de aceste masini, pentru ca in loc sa le dea la reciclare, la dezmembrare si sa obtina pe ele probabil, in cel mai bun caz, cateva sute de euro, obtin mii de euro din vanzarea lor in Romania. Si transformam Romania, in pofida eforturilor facute prin prima de casare, intr-un cimitir al masinilor vechi din Europa Occidentala”, a declarat Tariceanu in cadrul unei conferinte de presa.

El a adaugat ca numarul de masini vechi importate depaseste numarul de masini casate prin programul de reinnoire a parcului auto, situatie care, in opinia sa, este „total nefireasca”.

„Ce ne intereseaza pe noi? Ne intereseaza sa avem un mediu curat, sa avem siguranta rutiera mai buna, sa pastram locurile de munca sau sa generam locuri de munca suplimentare (…). Ne gandim la niste solutii prin care sa franam importul de second-hand in favoarea masinilor noi si de preferinta fabricate in Romania. Este ceea ce fac toate tarile europene. (…) Vom analiza in viitor care sunt masurile pentru a frana importurile acestea salbatice de second-hand, care nu fac decat sa dauneze economiei pe ansamblu, dar nu numai economiei, mediului, cetatenilor, pentru ca polueaza, sunt nesigure”, a mai spus presedintele Senatului.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: