Dmitri Medvedev ameninta tarile occidentale cu atacuri nucleare asupra capitalelor lor, daca vor trimite trupe in Ucraina

externe

Dmitri Medvedev, amenintare, bombe nucleare, Londra, Paris, Washington

Rusia va raspunde cu un atac nuclear asupra Londrei, Parisului si Washingtonului daca trupele occidentale vor fi trimise in Ucraina, a declarat vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, intr-una din deja obisnuitele sale vociferari pe retelele de socializare.

„Trimiterea trupelor lor pe teritoriul Ucrainei va implica intrarea directa a tarilor lor in razboi, la care va trebui sa raspundem. Si, din pacate, nu pe teritoriul Ucrainei. Va avea loc o catastrofa globala”, a scris Medvedev pe contul lui de Telegram, citat de cotidianul Kyiv Post. El a amenintat ca elitele occidentale nu se vor putea ascunde de raspunsul Rusiei, fie ca se afla la Capitoliu, la Palatul Elysee sau in 10 Downing Street.

„Acest lucru, apropo, a fost realizat de Kennedy si Hrusciov acum mai bine de 60 de ani. Dar cretinii infantili de astazi care au ajuns la putere in Occident nu vor sa realizeze acest lucru”, a adaugat Medvedev. Potrivit acestuia, de aceea, Statul Major rus a inceput pregatirile pentru a-si exercita utilizarea armelor nucleare non-strategice, la ordinul presedintelui rus Vladimir, dupa cum a anuntat astazi si Ministerul rus al Apararii.

Aceasta decizie vine in urma retoricii nucleare continue si sporite de la inceputul razboiului din Ucraina, Putin avertizand in februarie asupra unui risc „real” de razboi nuclear. In primele zile ale razboiului cu Ucraina, Putin a anuntat transferul fortelor nucleare rusesti intr-un „mod special” de alerta de lupta, iar sase luni mai tarziu a amenintat ca va folosi „toate mijloacele disponibile” pentru a proteja teritoriile ocupate din Ucraina.

La inceputul anului trecut, Putin a anuntat incetarea participarii Rusiei la Tratatul de reducere a armelor strategice cu Statele Unite, iar o luna mai tarziu a anuntat desfasurarea de arme nucleare tactice in Belarus. Kremlinul a precizat ca aceste ultime exercitii au fost un raspuns la declaratiile presedintelui francez Emmanuel Macron si ale oficialilor britanici.

In ultimele zile, Rusia l-a atacat pe Macron pentru ca a declarat revistei The Economist ca „nu exclude nimic” in raspunsul Occidentului la razboiul din Ucraina, inclusiv trimiterea de trupe in aceasta tara. De asemenea, Kremlinul l-a criticat pe ministrul britanic de externe David Cameron pentru ca a declarat ca Kievul are dreptul sa loveasca tinte din interiorul Rusiei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: