A reusit Regimul Dragnea sa-l intimideze pe Andrei Plesu? Scriitorul anunta ca se retrage din viata publica

news

Scriitorul Andrei Plesu anunta intr-un articol publicat in Dilema Veche ca se va retrage, pentru o perioada, din viata publica.

„Normal este ca, atunci cind simti ca nu mai apartii timpului tau, sa faci un pas inapoi. Profit, asadar, de ocazie, pentru a renunta – cel putin deocamdata – la orice prestatie publica (articole, interviuri, conferinte, colocvii etc.). Pastrez doar rubrica de la Dilema veche, din loialitate fata de un proiect la care am pus umarul. Decizia mea e un minim semn de consecventa, pentru care apelez la intelegerea cititorilor mei, citi vor mai fi fiind…”, a scris Plesu in finalul articolului sau saptamanal din Dilema Veche.

El si-a motivat decizia prin excesele „corectidunii politice”.

„Cu trecerea anilor, am constatat insa, din nefericire, ca un alt tip de cenzura, mai subtila si, intrucitva, mai perfida (pentru ca avea manierele „libertatii“), tindea sa devina regula competitiilor pentru obtinerea unui stagiu de cercetare in institutele de studii avansate. Simptomul „de demaraj“ al „innoirii“ a fost decizia finantatorilor de a stopa subventionarea infrastructurii institutionale, marginindu-se la subventionarea proiectelor de studiu, cu deosebire a proiectelor „de actualitate“, relevante geopolitic, „trendy“ (minoritati, gender etc.), „corecte“, adica validate de ultimile cuceriri propagandistice, de ultimele „mode“ planetare”, a scris Plesu.

Jurnalistul Mircea Marian a scris recent ca operatiunea MAI impotrica fiului lui Andrei Plesu  fost „pur politica”.

„Poate o intreaba un parlamentar pe doamna ministru Carmen Dan cat a costat ampla operatiune a ministerului de Interne impotriva baiatului lui Andrei Plesu, un banal consumator de droguri usoare. Luni, luni intregi de supraveghere, finalizata cu operatiune in forta a politiei si o solicitare de arestare, pentru ce? Nici o tranzactie identificata – omul nu era dealer, ci consumator – si niste ghivece pentru consum propriu. In spatiul UE nici o tara nu ii sanctioneaza pe astfel de consumatori de droguri usoare.

Aceasta a fost o actiune pur politica, prin care liderii PSD au vrut sa-l umileasca pe Andrei Plesu. O actiune coordonata politic de catre un mafiot care conduce tara si care s-a folosit de trupele ministerului de Interne ca sa se rafuiasca cu un intelectual care-i rade in nas si-si bate joc de el.

Mai tineti minte cand urlau toti mafiotii de partid si de stat ‘S-au luat de familia mea!’, desi chiar ei se folosisera de sotie sau de copil ca sa-si spele banii? Andrei Plesu a tacut, decent, desi, asa cum aratam…”, relata Mircea Marian.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: