A saptea lansare de rachete balistice nord-coreene

externe

Coreea de Nord a lansat inca doua rachete balistice spre apele din largul coastei sale estice, aceasta fiind cea de-a saptea lansare in ultimele doua saptamani, au anuntat duminica dimineata (ora locala) guvernele din regiune citate de Reuters.

Ambele rachete au atins o altitudine de 100 km si au avut o raza de actiune de 350 km, a declarat presei ministrul de stat al Apararii din Japonia, Toshiro Ino. Prima racheta a fost lansata in jurul orei locale 1:47 a.m. (1647 GMT), iar cea de-a doua aproximativ sase minute mai tarziu.

Ambele au cazut in afara zonei economice exclusive a Japoniei, iar autoritatile analizeaza ce fel de rachete au fost lansate, inclusiv posibilitatea ca acestea sa fie rachete balistice lansate de submarine, a precizat el.

Coreea de Nord, care a continuat testele nucleare si cu rachete, sfidand sanctiunile ONU, justifica lansarile ca fiind o masura de autoaparare impotriva amenintarilor militare directe ale SUA si ca „nu reprezenta o amenintare pentru vecinii imediati din regiune”, potrivit agentiei de stiri de stat KCNA.

Lansarea a avut loc la cateva ore dupa ce fortele sud-coreene si americane au incheiat manevre navale comune cu portavionul cu propulsie nucleara USS Ronald Reagan.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: