A scapat si Petru Luhan, europarlamentarul care a escrocat Parlamentul European. TMB a decis ca fapta s-a prescris

news

Petru Luhan, fost europarlamentar PDL, a scapat de pedeapsa in urma deciziei de joi a Tribunalului Bucuresti.  TMB s-a conformat deciziei CCR si ICCJ, si a constatat incetarea procesului penal deoarece faptele sunt prescrise in dosarul nr 10479/3/2019.

Luhan a escrocat Parlamentul European cu peste 50.000 de euro, conform acuzatiilor DNA.

„In temeiul art. 396 alin. 1 si 6 C. proc. pen., raportat la art. 16 alin. 1 lit. f teza a II-a C. proc. pen., cu aplicarea art. 153 alin. 1 C. pen., art. 154 alin. 1 lit. c C. pen. si art. 5 C. pen., inceteaza procesul penal inceput fata de inculpatul LUHAN PETRU-CONSTANTIN, pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 181 alin. 1 Legea nr. 78/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.p., ca urmare a intervenirii prescriptiei raspunderii penale.

Ia act ca persoana vatamata Parlamentul European (cu sediul in …), nu s-a constituit parte civila. In baza art. 25 alin. 3 C. proc. pen., respinge, ca neintemeiata, cererea de restabilire a situatiei anterioare savarsirii infractiunii, prin anularea totala sau partiala a unor inscrisuri, formulata de Ministerul Public.

In baza art. 275 alin. 3 C. proc.pen., cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Cu drept de apel, in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii, pentru procuror, persoana vatamata si inculpat. Pronuntata in data de 16.03.2023, prin punerea la dispozitie a hotararii, prin mijlocirea grefei instantei”, este decizia instantei.

Comunicatul DNA din aprilie 2019

LUHAN PETRU-CONSTANTIN, la data faptei membru in Parlamentul European, pentru savarsirea infractiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente false, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 17 martie 2010 – 06 martie 2012, inculpatul Luhan Petru Constantin, in calitatea mentionata mai sus, cu rea-credinta, a depus la Parlamentul European 37 de cereri false prin care a solicitat rambursarea unor cheltuieli de transport.

La cererile respective, inculpatul a atasat mai multe documente justificative (facturi fiscale, chitante, bonuri de combustibil) avand acelasi caracter ilicit, prin care:

– s-au supraevaluat costurile unor bilete de avion,
– s-au atestat deplasari cu autoturismul intre localitatea de domiciliu a inculpatului si locul de munca, in principiu orasele Strasbourg sau Bruxelles, deplasari care, in realitate, erau efectuate cu avionul.

Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Luhan Petru Constantin a obtinut pe nedrept de la Parlamentul European suma 50.368 euro.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: