A turbat Ponta, atac violent impotriva lui Mihai Tudose: „Tradator si vanzator”

politica

Reactie violenta a lui Victor Ponta dupa ce Mihai Tudose a anuntat ca sustine investirea Guvernului Orban. Fostul premier, prim vice-presedinte al Pro Romania, este catalogat drept „tradator” si „vanzator”.

„Daca va puneati intrebarea cine este ‘negociatorul’ cu PNL – tot Mihai Tudose care a negociat cu Claudiu Manda in timpul saptamanii sa plece inapoi la PSD si cu Ludovic Orban in Weekend sa votam cu PNL ! Cel pentru care am muncit toti sa ajunga la Parlamentul European – si care ne-a mintit in fata pe toti ca nu merge, doar candideaza sa ajute lista ! Cel pentru care am cedat mandatul meu castigat pe lista ProRomania!

E bine ca macar separam apele / dar este greseala mea ca am lasat de la mine sa treaca toate tradarile si ticalosiile la adresa noastra! Mergem mai departe – mai putini dar fara vanzatori!

Mihai Tudose a descoperit acum grija fata de guvernare – tocmai el care a fugit de la Guvern de frica lui Dragnea si l-a lasat pe Premierul Japoniei singur prin Bucuresti! Si tocmai el care a zis ca ramane alaturi de noi sa lupte in Parlamentul Romaniei si a plecat imediat la Bruxelles pentru 5 ani cu voturile noastre!

Este corect sa nu votam un Guvern nelegitim, neprofesionist, instaurat cu metodele folosite de Traian Basescu in Decembrie 2009 – si care va genera un dezastru in 2020 exact cum a fost in 2010! Nu am votat Guvernul Ciolos si mi-am asumat toate riscurile – asa voi face si acum!

ProRomania trebuie sa fie un proiect politic pe termen lung , cu adevarat modern si social democrat / nu voi lasa ca aceasta constructie sa fie folosita ca un vehicol de adus la Putere PNL si Ludovic Orban!

Chiar daca acum ProRomania este sub un atac total – vom rezista si vom fi mai buni si mai puternici”, scrie Ponta pe Facebook.

Mihai Tudose, prim vice-presedinte al Pro Romania, le cere parlamentarilor partidului sa voteze pentru investirea Guvernului Orban, in conditiile in care Victor Ponta i-a amenintat pe acestia cu excluderea daca vor vota alaturi de PNL.

”Eu consider ca astazi va trebui sa avem un Guvern, din mai multe motive, toate extrem de serioase si de grave. Trebuie sa avem rectificare bugetara care trebuie efectuata de catre Guvern prin OUG. Un Guvern interimar nu mai poate da OUG si nu stiu cum poti inchide anul fiscal. Avem probleme in sanatate, trebuie dati bani. Avem probleme pentru ca autoritatile publice nu sunt finantate, vine iarna si trebuie sa ne pregatim. Nu avem comisar european si 27 de tari asteapta dupa noi, dupa certurile noastre interne. Va trebui sa se vina in Parlament cu Legea bugetului. Asta este o lege care trebuie elaborata de catre Guvern si un interimar nu mai are drept de initiativa legislativa. Ce facem, cum trecem bugetul pentru 2020? Un parlamentar nu se poate apuca sa faca legea bugetului, nu are cum.

Este clar ca in acest Guvern interimar nimeni nu mai lucreaza. Avem foarte multe ministere care nu mai au titulari, nici macar interimari. Acolo este totul blocat, nu mai exista factorul de decizie, este haos.

Eu cred ca noi, inclusiv Pro Romania, trebuie sa gandim rational, sa avem Guvern. Noi am dat jos un Guvern si nu ne-am gandit ce punem in loc? Apropo de Pro Romania, pai noi spunem ca suntem cu Romania si ea trage sa moara. Trebuie sa vedem care este interesul Romaniei, nu unul personal sau al unui grup de persoane.

Nu ne place de Orban, bun, pot sa inteleg. Nu stiu cat de bun sau rau va fi viitorul Guvern, dar orice este mai bun decat haosul de azi. Avem in tolba o motiune de cenzura care poate fi trecuta in februarie, daca nu ne convine de Orban, dar astazi Romania are nevoie de un Guvern plin. De trei luni stam tot cu interimari, totul este blocat. Suntem de Kafka!

Mai in gluma, mai in serios, oricine este mai bun decat Cuc la Transporturi, bine asta daca nu se intoarce imbatabilul Andrusca”, a declarat Mihai Tudose pentru stiripesurse.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: