A venit scadenta pentru imprumuturile PSD. Ministrul Finantelor: „Banii au ajuns la baronii PSD si la firmele lor de casa”

politica

Ministrul de Finante, Florin Citu, afirma ca, in primele trei luni ale acestui an, trebuie achitate imprumuturi facute de PSD in valoare de 20 de miliarde de lei, spunand ca acesti bani „au ajuns prin programele PSD doar la baronii locali si firmele lor de casa”. El sustine ca, in 2019, PSD a imprumutat 59 de miliarde de lei, „cu 9 miliarde lei mai mult decat a promis la inceputul anului”, si 5 miliarde de euro, „cu un miliard mai mult decat a promis la inceputul anului”.

„20 miliarde lei imprumuturi facute de PSD in trecut trebuie platite in primele trei luni din 2020”, afirma Florin Citu, sambata, intr-o postare pe Facebook.

El sustine ca acesti bani „au ajuns prin programele PSD doar la baronii locali si firmele lor de casa”.

Intr-o postare anterioara, el spune ca „PSD a adaugat la datoria publica in medie 23 de miliarde lei in fiecare an”.

„Repet, a adaugat! Si mai grav, acesti bani nu au fost folositi pentru investitii. Au ajuns in buzunarele PSD-istilor”, mai spune Citu.

„Gasca iresponsabila, incompetenta si dupa unii grup infractional organizat, aka PSD, a imprumutat in 2019: -59 miliarde lei cu 9 miliarde lei mai mult decat a promis la inceputul anului; – 5 miliarde euro cu un miliard mai mult decat a promis la inceputul anului”, a adaugat Citu intr-o noua postare pe Facebook.

El afrima ca Guvernul PNL a redus deficitul bugetar pentru 2020 tocmai pentru a scadea sumele imprumutate si dobanzile la care se imprumuta.

„Asta inseamna disciplina fiscala si guvernare responsabila. Tintim echilibru bugetar pe termen mediu si scadem datoria publica. Asta am promis asta o sa fac!”, mai spune Citu.

Mai mult despre:

Comentarii: