„A venit timpul sa nu ne mai lasam condusi de nulitati!” Siegfried Muresan, propunerea PMP de premier, mesaj cu privire la viitorul prim-ministru

politica

Europarlamentarul Siegfried Muresan, propus de Traian Basescu pentru functia de premier la consultarile avute astazi la Cotroceni cu presedintele Klaus Iohannis, a prezentat, intr-un mesaj pe Facebook, portretul premierului necesar Romaniei, tragand un semnal de alarma: nu ne mai putem lasa condusi de nulitati.

La consultarile ce au avut loc miercuri intre presedintele Klaus Iohannis si liderii partidelor si formatiunilor politice parlamentare, Traian Basescu l-a propus premier pe Siegfried Muresan. Europarlamentarul a fost mai fost propus pentru aceasta functie si in vara, dupa demiterea Guvernului Grindeanu.

Ulterior propunerii venite din partea PMP, eurodeputatul Muresan a publicat un mesaj important, spunand ca este vremea sa nu ne mai lasam condusi de nulitati, accentuand faptul ca viitorul premier trebuie sa tina cont, in anul care urmeaza, de patru aspecte.

In primul rand, premierul trebuie sa fie un exemplu, afirma Muresan.

„In primul si in primul rand, trebuie sa fie un model. Zi de zi! Romania are nevoie de un prim-ministru cinstit, competent si harnic. Prim-ministrul trebuie sa stie ce trebuie facut pentru a imbunatati vietile romanilor. Avem nevoie de un prim-ministru capabil sa scoata Romania din trecut si sa o duca in viitor”, a scris europarlamentarul pe Facebook.

Pregatirea pentru preluarea presedintiei UE din 2019 este un alt aspect de care trebuie sa aiba grija viitorul premier, pentru ca aceasta este o sansa pe care tara noastra nu trebuie sa o piarda.

„In al doilea rand, trebuie sa pregateasca Presedintia Consiliului Uniunii Europene pe care Romania o va prelua pentru prima data la 1 ianuarie 2019. Pentru fiecare stat membru al Uniunii Europene, presedintia Consiliului este prioritatea zero in cele sase luni in care o exercita. Este cea mai mare oportunitate pe care o are tara noastra de a influenta agenda Uniunii de cand am devenit stat membru al UE. Este momentul in care toata lumea se va uita la noi. Toata Europa ii va privi in ochi pe cei care ne vor reprezenta. Acesta este momentul sa punem toata Romania pe harta Uniunii Europene: cultura, istoria, turismul, sportivii romani, olimpicii, intreprinzatorii, fermierii, artistii, tinerii, persoanele in varsta; sa ne prezentam ca o tara deschisa, inovatoare, orientata spre viitor. Presedintia UE este prilejul de a aduce Europa aproape de fiecare cetatean, de a explica fiecaruia avantajele apartenentei la Uniunea Europeana si de a face oamenii sa le simta. In plus, in timpul presedintiei romane se va decide bugetul UE pe urmatorii 7 ani, iar Romania va avea responsabilitatea de a conduce negocierile foarte grele la nivel european privind forma finala a bugetului. De rezultatul acestor negocieri va depinde cate fonduri europene va primi Romania pana in 2027”, a subliniat acesta.

Viitorul premier trebuie sa se asigure ca vom avea un grad ridicat de absorbtie a fondurilor europene si trebuie sa pregateasca tara pentru aderarea la zona euro, iar pe lista de prioritati ale premierului ar trebui sa fie tinerii, locurile de munca pentru acestia, dar si varstinicii sau fermierii.

Nu in ultimul rand, europarlamentarul face un apel catre romani, spunand ca avem nevoie de politicieni noi, care sa reuseasca sa inteleaga noua lume politica si economica si ca „a venit timpul sa nu ne mai lasam condusi de nulitati”.

„Lumea s-a schimbat. Secolul trecut s-a incheiat, dar clasa politica din Romania e dominata de oameni din trecut, de idei din trecut. Traim in alta lume acum. Avem nevoie de politicieni care sa inteleaga aceasta lume si sa aiba solutii pentru provocarile cu care ne vom confrunta in urmatorii ani. A venit timpul sa nu ne mai lasam condusi de nulitati!”, a conchis europarlamentarul Siegfried Muresan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: