A vorbit penalul Tariceanu despre Kovesi: „Am o parere absolut execrabila despre calitatile ei profesionale”

politica

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, spune ca are o parere execrabila despre calitatile profesionale ale Laurei Codruta Kovesi si crede ca aceasta ar face o treaba buna fiind mana dreapta a lui Vladimir Putin. Tariceanu spune ca in Parlamentul European Kovesei nu a fost supusa unui interviu care sa-i evalueze calitatile profesionale, ci a fost un vot politic.

Tariceanu a declarat duminica seara la Romania TV ca autoritatile romane primesc sfaturi de la Bruxelles sa nu amestece politicul in justitie, iar la Parlamentul European votul dat pentru Laura Codruta Kovesi a fost unul politic.

“Doamna Kovesi nu a fost supusa unui interviu care sa-i evalueze calitatile profesionale. Acolo in special in comisia LIBE, dar si in cealalta comisie de control bugetar s-a dat un vot politic. E foarte interesant ca noi primim sfaturi de la partenerii nostri sa nu amestecam politicul in justitie. Votul de la Bruxelles a fost un vot politic. S-a mobilizat grupul PPE, care e cel mai mare grup din Parlamentul European sa ii dea un vot favorabil lui Kovesi. Pentru mine are valabilitate cat poate sa fie votul politic. Deci votul politic nu se da pe considerente profesionale,ca nu i-a pus nimeni intrebari legate de cunostintele de drept, de drept constitutional, de Drept European, de functionare a institutiilor”, a afirmat Tariceanu, citat de news.ro.

El a precizat ca nu are o problema daca Laura Codruta Kovesi va ajunge procuror general european, precizand ca acolo “nu o sa poata sa faca tumbele pe care le-a facut aici”.

“Eu nu am o problema foarte mare cu doamna Kovesi, daca ajunge procuror general european ca acolo nu o sa poata sa faca tumbele pe care le-a facut pe aici, nu o sa poata sa dea dispozitii procurilor sa-l inhate pe ala, ca aia sunt oameni cu experienta si cu scaun la cap. Dar in fine e o miza care mie mi se pare ca nu e… Nu stiu daca va ajunge si nici nu ma intereseaza, sa faca ce vrea daca atata cred astia de la Parlamentul European, asta e orizontul lor…”,a mai afirmat Tariceanu.

El a mai spus ca are o parere execrabila despre calitatile profesionale ale lui Kovesi si crede ca ar fi potrivita in rolul de mana dreapta a lui Vladimir Putin.

“Romania nu o sa stea pe loc sau o sa avanseze mai mult sau mai putin din cauza doamnei Kovesi, asta e pentru manifestatiile de strada, e subiect foarte bun. (…) Dupa ceea ce a facut in Romania ca procuror eu am o parere absolut execrabila despre calitatile ei profesionale in primul si in primul rand si despre modul in care intelege relatia intre institutii si cetatean. Ca sa fiu clar, modul defectuos in care intelege relatia intre institutii si cetatean. Este buna de procuror de Putin, de mana dreapta a lui Putin, e foarte buna, acolo ar face treaba excelenta”, a mai afirmat Tariceanu.

Comentarii: