politica

Abe, premierul pe care PSD-istii l-au pus intr-o situatie penibila la Bucuresti. Ciolacu afirma acum ca Abe a fost „un bun prieten al Romaniei”

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, lider al PSD, s-a declarat vineri ”profund socat” de asasinarea fostului premier japonez Shinzo Abe, despre care spune ca a fost „un bun prieten al Romaniei”. Abe a fost insa pus intr-o situatie penibila de PSD-isti, in 2018, cand a venit intr-o vizita oficiala in Romania.

„Sunt profund socat de vestea asasinarii fostului prim-ministru al Japoniei Abe Shinzo. Excelenta sa a fost un exceptional om de stat si un bun prieten al Romaniei. Condamnam ferm atacul. Gandurile si rugaciunile noastre sunt alaturi de familie si de poporul japonez”, a scris Ciolacu, vineri, pe Twitter.

Insa chiar PSD l-a pus intr-o situatie penibila pe Shinzo Abe, in 2018, in timpul vizitei istorice pe care a facut-o la Bucuresti. A fost prima data in ultimii 100 de ani cand un premier nipon a venit la Bucuresti.

Shinzo Abe avea programata o intalnire pe 16 ianuarie 2018 cu omologul sau, Mihai Tudose, pentru discutii si un dejun la Palatul Victoria, insa Mihai Tudose si-a anuntat demisia chiar in seara dinaintea sosirii lui Shinzo Abe. El s-a enervat dupa ce Liviu Dragnea si liderii PSD au anuntat ca nu sunt multumiti de activitatea lui, urmand sa il inlocuiasca. Atunci, din Guvern facea parte si Marcel Ciolacu, in calitate de viceprim-ministru.

Ca atate, Shinzo Abe nu a mai avut cu cine sa se intalneasca si a fost nevoit sa-si anuleze vizita de la Guvernul Romaniei.

El a mers impreuna cu sotia sa, Akie Abe, la Muzeul Satului din Bucuresti si a vizitat Gradina Japoneza din parcul Regele Mihai, insotit de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Shinzo Abe s-a intalnit apoi cu presedintele Klaus Iohannis.

In cadrul turneului din Europa de Est, Abe a mai vizitat Estonia, Letonia, Lituania, Bulgaria si Serbia.

Fostul premier Shinzo Abe, in varsta de 67 de ani, a murit vineri, dupa ce a fost impuscat de un atacator in timp ce sustinea un discurs de campanie in apropierea unei gari de tren din orasul Nara situat in vestul Japoniei.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Kim Jon Un primeste cadou un cantec in care este descris drept „tata prietenos” si un „marel lider”

In Coreea de Nord a fost lansata o noua melodie care il lauda pe liderul…

3 ore ago

Politia suedeza a impuscat un barbat care a ranit trei femei cu un cutit

Politia suedeza a impuscat si arestat un barbat care ar fi ranit trei femei cu…

3 ore ago

Castigatorul semimaratonului de la Beijing si-a pierdut medalia. La fel si celilalti trei atleti care au incetinit pentru a-l lasa sa castige

Organizatorii i-au retras medalia de aur lui He Jie la semimaratonul de la Beijing de…

3 ore ago

Aproape jumatate din marile orase ale Chinei se scufunda

Aproape jumatate dintre orasele mari ale Chinei sufera niveluri „moderate pana la severe” de subsidenta…

3 ore ago