Aberatiile lui Tariceanu, taiate scurt de Ludovic Orban. Tocmai aliatul lui Dragnea Jong-Un s-a apucat sa vorbeasca de Coreea de Nord

politica

Presedintele Partidului National Liberal, Ludovic Orban, a declarat miercuri ca nu a stiut ca la dezbaterea organizata cu o zi in urma de GDS va fi prezenta si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

„Este o denaturare grosolana a evenimentului. Eu am fost invitat la o dezbatere, de Grupul de Dialog Social. La aceasta dezbatere am intrebat cine sunt invitati, mi s-a confirmat ca au fost invitati reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare, reprezentanti ai societatii civile, ai uniunilor de judecatori, de procurori, ai CMS, nici nu stiam ca va fi prezenta doamna Kovesi. Eu am fost la o dezbatere pe tema legilor Justitiei, la care evident erau invitate personalitati din societatea civila, organizatii neguvernamentale, iar faptul ca a existat si doamna Kovesi acolo nu mi s-a datorat mie”, a spus Orban, la Palatul Parlamentului, intrebat cum vede criticile pe care i le-a adresat Calin Popescu-Tariceanu pentru ca a fost la o dezbatere cu Laura Codruta Kovesi, scrie Agerpres.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a comparat miercuri dezbaterea organizata cu o zi in urma de Grupul pentru Dialog Social cu o scena din Coreea de Nord, iar pe liderul PNL, Ludovic Orban, cu un personaj din bancurile comuniste, „dupa ce acesta si-a cerut iertare in fata procurorului general pentru vina de a fi militat vreodata pentru drepturile si libertatile cetatenilor”.

„Dezbaterea pe legile Justitiei mie imi ridica foarte multe semne de intrebare vazand opozitia feroce a unora dintre cei care lucreaza in ceea ce ei numesc sistem. Ieri am urmarit cu mare surprindere dezbaterea organizata la GDS, care mi-a sugerat ceva ingrozitor. Am avut o clipa senzatia ca vad o scena din Coreea de Nord in care cetatenii, in pofida neajunsurilor, restrictiilor pe care le au, preamaresc in continuare regimul. L-am vazut pe Ludovic Orban la acea jelanie organizata, cum in fata procurorului general isi recunostea vina de a fi indraznit vreodata sa militeze pentru drepturile si libertatile cetatenilor. Este cred ca cea mai penibila situatie in care am vazut vreun politician din 1990 incoace”, a declarat Tariceanu, la Parlament.

Potrivit presedintelui Senatului, ”liberalii batrani” ar fi reactionat, cel mai probabil, daca ar fi vazut „ca istoricul Partid National Liberal isi doreste ca institutiile de forta sa inaspreasca regimul de limitare a libertatilor si drepturilor cetatenesti si de continuare a abuzurilor”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: