Abia acum, dupa 9 luni, s-a stabilit ce instanta poate sa o judece pe Sorina Pintea. Decizie definitica a ICCJ

news

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca instanta competenta de a judeca dosarul in care fostul ministru al Sanatatii Sorina Pintea este acuzata de luare de mita este Tribunalul Maramures.

„Stabileste competenta de solutionare a cauzei privind pe inculpata Sorina Pintea in favoarea Tribunalului Maramures, instanta careia i se trimite dosarul. Definitiva”, se arata in minuta deciziei.

Pe 30 aprilie 2020, Sorina Pintea a fost trimisa in judecata pentru comiterea infractiunii de luare de mita, in forma continuata (doua acte materiale), pe vremea cand era manager al Spitalului Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” din Baia Mare.

Conform DNA, in perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea ar fi pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei societati comerciale, in doua transe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) si 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentand 7% din valoarea unui contract de achizitie publica, incheiat in 2019, ce avea ca obiect proiectarea si executia lucrarilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculara si toracica si a unor spatii adiacente din spital.

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii in incinta unitatii medicale pe care o conducea.

„In data de 28 februarie, dupa primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc in biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, mentioneaza DNA.

Pe 29 februarie 2020, Sorina Pintea a fost arestata preventiv de Tribunalul Bucuresti, fiind eliberata pe 6 martie, in urma unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, instanta care a plasat-o sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile.

Mai mult despre:

Comentarii: