Abonamente gratuite de tren pentru tinerii de 18 ani sa viziteze Europa. Inscrierile incep de maine, precizari din partea initiatorului

news

Tinerii de 18 ani se pot inscrie incepand de maine la Programul „DiscoverEU” prin care pot primi un bilet gratuit de tren de pana la 30 de zile sa viziteze statele membre ale Uniunii Europene (UE). Programul „DiscoverEU” a fost inclus in premiera de eurodeputatul Siegfried Muresan in Bugetul UE pentru anul 2018 si beneficiaza de o alocare financiara de 12 milioane de euro.

„Invit toti tinerii de 18 ani din Romania sa se inscrie la acest program. O calatorie prin Europa este o experienta unica ce va va schimba complet perspectiva asupra a ceea ce faceti: ce scoli vreti sa urmati mai departe, ce abilitati sa dobanditi pentru a avea succes in cariera, ce limbi vreti sa studiati la universitate. In plus, 65% din angajatori apreciaza experienta internationala a viitorilor angajati, asadar, acest program reprezinta si un plus pentru viitoarea cariera a tinerilor participanti”, a declarat astazi eurodeputatul Siegfried Muresan in cadrul conferintei de presa pe care a organizat-o, cu prilejul lansarii programului, la Biroul de informare al Parlamentului European..

„Vreau sa-l felicit pe domnul Muresan pentru toata munca depusa in a realiza acest proiect. (…) Noi sustinem astfel de initiative si astfel de oportunitati pentru tineri. (…) Ne vom asigura ca elevii sunt informati de aceasta oportunitate”, a declarat, in cadrul conferintei, si presedinta Consiliului Municipal al Elevilor din Bucuresti, Anne-Marie Bianca Arcidiacono.

„Tineretul a ajuns sa fie in sfarsit pe masa Comisiei Europene, mai ales din perspectiva unui europarlamentar roman. Acest proiect este foarte important pentru tinerii din Europa si, mai ales, pentru cei din Romania pentru ca au sansa sa exploreze Europa gratuit cu trenul, isi exerseaza limba si prind, astfel, curaj si experienta”, a adaugat presedintele Asociatiei Tinerilor Bucuresteni, Ionut Mirea, in cadrul conferintei.

Aproximativ 15.000 de tineri din UE vor primi un permis gratuit de calatorie in aceasta vara prin Programul „DiscoverEU”. Circa 750 dintre beneficiari vor fi din Romania. Inscrierile pentru a beneficia de un permis de calatorie prin Programul „DiscoverEU” se fac in perioada 12 – 26 iunie 2018 pe platforma online de inscrieri https://europa.eu/youth/discoverEU_ro

Ca sa te poti inscrie la Programul „DiscoverEU” trebuie, in primul rand, sa ai 18 ani la data de 1 iulie 2018 (adica sa te fi nascut intre 2 iulie 1999 si 1 iulie 2000, inclusiv) si sa detii cetatenia uneia din cele 28 de tari membre ale Uniunii Europene.

Primul pas pentru inscriere este sa accesezi platforma online https://europa.eu/youth/discoverEU_ro, unde trebuie sa introduci numarul cartii de identitate sau al pasaportului pe formularul online de inscriere. Apoi, trebuie sa iti prezinti un itinerariu de calatorie. Itinerariul trebuie sa inceapa intr-unul dintre cele 28 de state membre, sa aiba loc in perioada 9 iulie – 30 septembrie 2018, sa cuprinda minimum o tara straina si maximum 4 tari straine dintre statele membre UE si sa dureze minimum o zi si maximum 30 de zile.

Tinerii beneficiari se pot inscrie in nume propriu sau ca membru al unui grup de maximum 5 persoane. In cazul grupurilor, trebuie desemnat un lider. Acesta completeaza formularul de cerere si raspunde la intrebarile din chestionar si la o intrebare de departajare. In momentul in care trimite cererea, liderul grupului va primi un cod pe care il va comunica celorlalti membri pentru a le permite sa se inregistreze. Utilizand codul furnizat de lider, membrii grupului se vor inregistra online, completand datele lor personale. Toti membrii grupului trebuie sa aiba varsta de 18 ani.

Programul va continua si dupa 2020. Comisia Europeana a recunoscut potentialul acestui proiect si a propus in noul buget multianual 2021 – 2027 alocarea a 700 de milioane de euro pentru „DiscoverEU”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: , ,

Comentarii: