Absenteism masiv la „referendumurile” din Ucraina. Militari mascati au fost adusi sa voteze: „Rusia este tara noastra, noi sustinem Rusia” – Video

externe

Absenteism masiv la referendumurile organizate de Rusia in regiunile ocupate din Ucraina. Pentru a prezenta totusi la televiziunile din Rusia imagini din cadrul votarii, propagandistii rusi i-au pus pe militarii din fortele speciale ale Rusiei sa voteze.

Televiziunile din Rusia au prezentat astfel imagini cu militari cu fetele acoperite care voteaza pentru alipirea regiunilor ocupate la Rusia. „Rusia este tara noastra, noi sustinem Rusia”, spune un militar mascat in fata camerelor TV. Imaginile au fost inregistrate in Zaporojie.

A doua zi de votare in cadrul asa-numitelor referendumuri organizate in regiunile ucrainene ocupate de Rusia a inceput sambata, in pofida criticilor internationale vehemente, transmit agentiile de presa internationale.

Media de stat ruse au publicat sambata imagini cu mai multi cetateni la sectiile de vot.

Aceasta consultare populara, care nu este recunoscuta de comunitatea internationala si nu are nicio legitimitate si nici permisiunea autoritatilor ucrainene, se desfasoara in regiunile Lugansk, Donetk (est), Herson si Zaporojie (sud).

‘Simulacrele de referendum’, asa cum le-a numit Occidentul, ar urma sa dureze pana marti, 27 septembrie, pe fondul continuarii contraofensivei ucrainene in estul tarii.

Potrivit statului major al armatei ucrainene, deja mai multi barbati din Herson si Zaporojie au primit notificari pentru mobilizare, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a anuntat miercuri dimineata o „mobilizare partiala” a rezervistilor.

”Acestia sunt barbati care au renuntat la cetatenia ucraineana si au primit pasaport rusesc”, a precizat conducerea armatei ucrainene.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski avertizase ca Kremlinul va incerca sa ii mobilizeze pe acesti ”noi rusi” pentru a lupta contra trupelor Kievului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: