Absolventa a trei facultati, „si-a vazut moartea cu ochii pe 10 august”: „Imi vine sa urlu de furie ca asemenea tineri sunt nevoiti sa aleaga alte zari”

news

Jurnalistul Grigore Cartianu a prezentat inca un caz al unei tinere romance foarte bine pregatita care alege sa paraseasca Romania dupa represiunea din 10 august. Ea a fost gazata si haituita de jandarmi, fiind speriata de moarte in acea zi neagra a democratiei romanesti.

„Catalina Pavel a absolvit trei facultati: Dreptul si Literatura Universala la Iasi, Literatura la Bucuresti. S-a specializat in literaturi orientale, cu accent pe hindu. A calatorit si a studiat doi ani in India, Nepal, Sri Lanka si Iran.

Cu acest palmares impresionant la 27 de ani, Catalina vrea sa paraseasca Romania. Definitiv. Tara asta i-a oferit prea multe dezamagiri. Desi a urmat trei facultati de prestigiu, e inteligenta, puternica si educata, fata din Bacau nu are acces la functii publice. E drept, are un defect: nu e toapa de partid.

Pe 10 august, Catalina a fost gazata in Piata Victoriei. Dupa ora 23.10, la evacuarea in forta a Pietei, si-a vazut moartea cu ochii. Niste brute bine platite haituiau o tanara cultivata, care propovaduia non-violenta.

In curand, va pleca si Catalina, lasand in urma o tara de brute decerebrate si un popor care nu-si gaseste busola.

(…) M-au impresionat pregatirea, gandirea si caracterul ei. Imi vine sa urlu de furie ca asemenea tineri sunt nevoiti sa aleaga alte zari. Ei raman cu o rana in suflet, noi ramanem amputati pe viata”, a scris Cartianu pe Facebook.

Puterea PSD -ALDE a lansat un sir de actiuni pentru a bloca ancheta procurorilor in dosarul 10 august. Ministrul Justitiei a cerut revocarea procurorului general, Augustin Lazar, invocand in celebru raport de evaluare inclusiv momentul 10 august, iar Inspectia Judiciara efectueaza verificari pe numele procurorilor militari care sunt implicati in dosarul 10 august. Potrivit reprezentantilor Inspectiei Judiciare, sunt efectuate cercetari privind activitatea procurorilor militari Gheorghe Cosneanu (seful sectiei Parchetelor Militare din Parchetul General), Bogdan Parlog (cel care s-a aflat, in noaptea protestului din 10 august la manifestare) si Codrut Mihalache.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: