„Abuz in serviciu”. Dancila va trebui sa raspunda dupa ce a semnat ce i-a pus Olguta in fata

news

Fostul ministru al Muncii din guvernul tehnocrat, Dragos Pislaru, a declarat, la Digi FM, ca Miscarea Romania Impreuna ia in calcul o actiune in instanta impotriva premierului Viorica Dancila, dupa ce 13 din cei 15 membri din partea societatii civile ai Consiliului Economic si Social (CES) au fost schimbati pentru ca ”deranjau planurile Executivului”.

”Spre stupefactia Guvernului, oamenii aia chiar voiau sa citeasca actele normative si sa-si exprime opinii conform rolului constitutional pe care il are CES. Revocarea printr-un act administrativ nu mai e posibila, odata ce mandatul este stipulat in lege ca este de 4 ani. Prin urmare, exista foarte multe considerente care indica un abuz in serviciu din partea primului-ministru si lucrurile nu o sa ramana in aer. (…) Luam in calcul o actiune in instanta”, a afirmat Dragos Paslaru.

13 dintre cei 15 membri ai CES au fost inlaturati, printr-o decizie a premierului Viorica Dancila. Singurii mentinuti au fost Asociatia Municipiilor din Romania si FACIAS. Membrii CES au mandat de 4 ani si au fost numiti in Consiliu in 2015.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: