Abuzul CCR deschide calea spre mari schimbari. Dupa alegeri urmeaza o „reforma constitutionala pentru clarificarea rolului fiecarui actor al statului”

politica

Romania pare in deriva, iar politicienii nu par sa aiba un plan si solutii la crizele reale sau provocate de ei insisi, considera presedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Ciolos.

„Desemnarea unui premier si alegerile anticipate sunt lucruri serioase, care nu trebuie tratate de niciun partid ca fiind o mascarada. Pentru noi, anticipatele raman o prioritate. O spunem de mult timp, am venit si cu solutii. Dar, ca sa se intample trebuie tratate si pregatite cu responsabilitate de toata clasa politica”, scrie Ciolos, joi, pe Facebook.

In opinia sa, pasul urmator este o reforma profunda si rapida.

„Constitutia e insuficient echipata pentru astfel de crize politice. Am spus-o si o repetam: ne trebuie o reforma constitutionala pentru clarificarea rolului fiecarui actor al statului. Altfel, Romania ramane prinsa intre partidele vechi care fie se inteleg, fie se joaca de-a guvernarea, cu bugetul, administratia si justitia si, cand nu se mai inteleg, intram in crize politice indelungate. Si stagnam ca tara. Din pacate, tara noastra pare in deriva, iar politicienii nu par sa aiba un plan si solutii la crizele reale sau provocate de ei insisi. Noi suntem hotarati sa schimbam Romania”, conchide fostul prim-ministru.

Mesaje in acest sens, privind necesitatea reformarii Constitutiei au fost transmise in trecut si de presedintele Klaus Iohannis.

Mai mult despre: ,


Comentarii: