Abuzuri fara precedent la Radioul Public. Orchestrele Radio Romania sunt trimise sa cante la chermezele PSD: „Cu dedicatie de la PSD catre PSD, cu dragoste”

news

Colectivul Jurnalistilor din Societatea Romana de Radio (SRR) solicita demiterea de urgenta a presedintelui director general al SRR, Georgica Severin (PSD), pe care il acuza de abuzuri scandaloase.

Intr-un mesaj transmis redactiei aktual24.ro, jurnalistii de la radioul public afirma ca Severin inchiriaza orchestrele SRR cu ziua pentru diverse chermeze ale unor institutii conduse de reprezentanti ai PSD.

„Orchestrele, bun national, cu salariul marit de curand cu conditia sa nu faca probleme partidului si sa ii aleaga pe cei doi reprezentanti ai salariatilor dupa chipul, asemanarea si dorinta baronului PSD, Georgica Severin, sunt inchiriate acum „cu ziua” la diverse petreceri sau actiuni ale unor alte institutii cu conduceri pesediste. Cel mai recent exemplu este actiunea ANAP, organizata la Palatul Parlamentului si la care Orchestra Populara Radio si Big Band-ul Radio vor canta (Hotararea Comitetului Director 34/2018 cu fisier atasat). Cu dedicatie de la PSD catre PSD, cu dragoste. Presedintele Georgica Severin se si lauda cu „negocierea” lui, anuntand-o cu mare pompa ca e „fara precedent”. Corect: niciun alt sef de institutie publica nu ar indrazni sa faca un contract pe bani cu o alta institutie publica (Legea interzice clar acest lucru)”, a se afirma in mesaj.

Mai mult, jurnalistii mai spun ca „emisiunile sunt politizate, dar si evenimentele Radio Romania sunt politizate (Gaudeamus Constanta, reuniunea PBI)”.

Instalat de PSD in urma cu doar un an, Georgica Severin s-a remarcat, dincolo de serviciile facute partidului, si prin numeroase deplasari externe pentru care a cheltuit sume uriase.

6 – 8 dec, adunarea generala EBU, Geneva,
25 – 27 ian, adunare generala URTI, Paris, France
20 – 21 mar, conferinta ABU-RAI, Roma
19 – 20 apr, adunarea Euroradio , Bruxelles
23 – 24 apr, comitet director PBI, Seul
10 – 13 mai, conferinta COPEAM, Palma de Majorca

17-18 mai, Pravets, Bulgaria, o conferinta a bulgarilor
18-20 iunie, Londra conferinta BBC
26-30 iunie, Tirana adunarea generala EBU
10- 4 iulie, Astana Kazakstan Abu media 2020 si Radio Asia

„Ultima vizita a fost in Coreea de Sud, unde transportul a fost la business class, iar cazarea la un hotel de 4 stele +. Pentru a-si ascunde costurile deplasarilor, Georgica Severin a emis un Ordin (OPDG 413/2018) prin care achizitiile pentru deplasarile in strainatate sunt mutate de la Serviciul Achizitii la Directia Relatii Internationale. Nu a reusit insa sa isi ascunda casa de peste 100 mp primita de la RAAPPS si platita de radio, din bani publici”, mai acuza jurnalistii din SRR.

Acestia au dezvaluit ca salariul lui Georgica Severin este de 25.000 lei/luna, „mult mai mare decat al presedintelui Klaus Iohannis”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Mai mult despre: , ,


Comentarii: