Accelerare a vaccinarii. Citu: „Saptamana viitoare se mai deschid 171 de centre noi pentru vaccinare”

news

Premierul Florin Citu a anuntat ca vor fi deschise saptamana viitoare 171 de centre noi pentru vaccinare si de la 15 aprilie, capacitatea de vaccinare va creste la 100.000 de persoane pe zi.

Citu a sustinut o conferinta de presa dupa ce a participat, duminica, la o sedinta a Centrului National de Conducere si Coordonare a Interventiei (CNCCI).

„In ceea ce priveste campania de vaccinare, saptamana viitoare, se mai deschid 171 de centre noi pentru vaccinare. Dupa 15, vom avea capacitatea sa vaccinam 100.000 de persoane pe zi. Este foarte important pentru toata lumea sa inteleaga ca este singura solutia de a depasi pandemia.

Pe langa faptul ca este singura solutie de a deschide economia, este important si din punct de vedere al sanatatii, doar prin vaccinare putem sa mergem mai departe si putem sa lasam pandemia in urma, de aceea am facut tot ce este posibil, toate resursele necesare pentru a avea dozele de vaccin.

Avem dozele necesare sa vaccinam 5 milioane la sfarsitul lunii mai – inceputul lunii iunie, 10 milioane la sfarsitul lunii iulie – inceputul lunii august. Dozele sunt, vin in Romania, trebuie doar sa ne vaccinam. Incurajez pe toti romanii sa se inregistreze pe portalul ro.vaccinare si sa se vaccineze”, a spus Citu.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: