„Acea jandarmerita era bine mersi”. Un fost ofiter de Politie, martor la cea mai mare inscenare din timpul protestului de vineri – Video

news

Un protestatar din Piata Victoriei a fost, vineri noapte, in aceeasi rezerva de spital in care s-a aflat si jandarmerita Stefania. El spune ca aceasta era „constienta, cooperanta, vorbea, vorbea la telefon”, in timp ce televiziunile PSD anuntau ca are coloana cervicala rupta sau ca este in pragul mortii.

Marian Fardea le-a acordat un interviu jurnalistilor de la Epoch Times, unde detaliaza ce s-a intamplat in acea noapte la Spitalul Floreasca si in ce stare se afla de fapt femeia-jandarm ajunsa la urgente, dupa ce a fost batuta de un grup de protestatari violenti in ambuscada din strada.

„Am fost dus de urgenta la spitalul Floreasca. Acolo, la triaj, vazand cu ce diagnostic am venit si considerand ca este risc vital de deces, am intrat pe linia de urgente majore la resuscitare. Acolo, in camera de resuscitare, erau trei jandarmi, printre care si jandarmerita Stefania care a devenit celebra cu aceasta inscenare si diversiune, in stanga mea era un jandarm, in dreapta mea pe pat era acel protestatar cu care am venit, si in dreapta un alt protestatar si al treilea pat era jandarmerita respectiva care era acoperita de un cearsaf. La capul ei statea un jandarm care era doar cu pantalonii militari, dar cu un tricou civil, care o asista, iar acea jandarmerita era bine mersi”, a povestit Fardea.

Fostul ofiter le-a dezvaluit jurnalistilor ca protesteaza inca din februarie 2017, atunci cand a izbucnit scandalul OUG 13.

„Noi, ca ofiteri de politie, am facut medicina legala. Am participat la fel de fel de evenimente foarte grave. Acea jandarmerita era constienta, cooperanta, vorbea, vorbea la telefon. Eu cand am incercat sa scot telefonul mi s-a atras atentia ca in camera la resuscitare nu am voie sa folosesc telefonul mobil. Ea vorbea la telefon. Probabil isi anuntase familia sa stea linistita ca nu e nimic grav cu ea. A avut niste leziuni, ca dovada ca peste trei zile a iesit sprintena din spital, a avut intr-adevar niste lovituri, dar nicidecum nu era in coma, cu fractura cervicala”, a mai spus Fardea.

„Am spus-o si public. Este una dintre cele mai mari, si cea mai odioasa diversiune pe care au facut-o jandarmii in seara respectiva, pentru ca pe de o parte, ea a fost trimisa la inaintare si lasata in urma impreuna cu un alt jandarm. Probabil lucrul acesta a fost facut intentionat, nu cred ca ea stia aspectul acesta, ca dovada ca exista inregistrari cu ea cand e recuperata de acolo si ea spune ‘Fratilor, unde dracu’ m-ati dus!?’. Ea nu stia in ce scenariu este, dar in jurul ei, in primul rand era, ca o garda de corp, un alt jandarm foarte bine pregatit si antrenat si mai erau asa-zisi civili, dar tot de-ai lor care ii protejau. Eu nu neg ca persoane absolut inconstiente, niste descreierati care nu sunt printre protestatarii care de regula sunt la protestele pasnice, adica oamenii aia au fost infiltrati, erau provocatori care din cand in cand ii mai dadeau un pumn, un picior, total reprobabil, adica eu consider ca un jandarm nici macar nu trebuie atins, nu lovit, eu respect uniforma militara pentru ca am fost militar…”, este de parere Marian Fardea.

Cat despre diagnosticul fals de suspiciune de fractura de coloana: „Trebuie procurorii sa stabileasca daca personalul medical, comunicatorii din partea spitalului, au dat un diagnostic fals, sau a fost inventat de purtatorii de cuvant ai Jandarmeriei”.

Fostul ofiter Marian Fardea este de parere ca diagnosticul grav a avut doua scopuri; „De a compromite protestul in ochii publicului neinformat care a aflat de la televiziuni ca exista o jandarmerita in coma, paralizata, pe moarte; pe de alta parte, prin statiile de emisie-receptie, s-a dat acest mesaj in randul fortelor de interventie, ceea ce i-a inrait”.

Comentarii: