Aceasta este vila in care se ascunde Popoviciu in SUA. „Nu inteleg de ce mai platim serviciile secrete din bani publici, daca fug toti infractorii”

news

Antena 3 a prezentat, joi, imagini cu vila din Statele Unite in care s-ar afla milionarul Puiu Popoviciu, condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare. Popoviciu a fost dat in urmarire nationala.

La unul dintre termenele anterioare ale procesului, avocatii afaceristului au depus la instanta un document in care sustin ca Puiu Popoviciu s-ar afla in aceasta casa, care se afla intr-o zona rezidentiala din New Jersey.

Screen Shot 2017-08-03 at 11.26.41
Screen Shot 2017-08-03 at 11.26.54

Jurnalista Sorina Matei, specializata pe justitiei si servici secrete, afirma ca serviciile secrete sunt vinovate de fuga lui Popoviciu.

„S. Ghita, cu masura preventiva dispusa si sub supraveghere, e si acum la plaja. Fugit dupa intalnirea cu sefii SRI. Nu-l aduce nimeni, nu intereseaza pe nimeni, nu a raspuns penal si legal nimeni pentru fuga lui. Nu au interes, ca ar pica toti- SRI, DNA, DOS, Frontiera. Puiu Popoviciu, un alt mega smecher, alt protejat al sistemului si statului roman, cu masura preventiva dispusa la inceputul urmaririi penale intr-un proces pe care l-a intins 5 ani, nemaiexistand temeiuri legale de a fi prelungita, a disparut si el din tara, cu condamnare definitiva. Structurile informative ale statului roman sunt atat de performante si informate ca fug/scapa toti raufacatorii si infractorii. Ba din casele SRI, ba inaintea sentintelor. Sincer, nu inteleg de ce le mai platim din bani publici ca in serviciul public oricum nu sunt si tot necontrolate, neperformante si bugetofage au ramas”, a scris Matei pe Facebook.

Ulterior a revenit cu detalii.

„Doua astfel de structuri informative aveau atributii in asemenea situatii. DOS si SRI. Sa le luam pe rand. DOS este unitate de ‘suport informativ, tactic operational si tehnic operativ ce deserveste MAI- IGPR si Ministerul Public, in instrumentarea cauzelor’. Cum in acest caz instrumentarea era terminata iar alte masuri nu mai puteau fi dispuse in cauza, DOS nu avea cui si pentru ce sa dea suport informativ sau pe cine sa deserveasca, pentru ca alte masuri nu au fost dispuse si nici cerute celor de la DOS.

In plus, DNA nu mai avea o alta speta in care sa-l inculpe pe Popoviciu, asa cum s-a intamplat in cazul Becali si altele, pentru a opri o eventuala sustragere din tara in perspectiva condamarii. Iar oricum noul Cod nu mai permite luarea de masuri preventive pe persoane care nu au calitatea de inculpat. Asadar, DOS nu avea treaba iar DNA nu mai putea face nimic, nou dosar nu exista, iar daca ar fi fost, daca nu era inculpat, pe noul Cod, Popoviciu nu mai putea fi oprit.

Mai ramane SRI. SRI are atributii in ‘executarea activitatilor pentru culegerea, verificarea si valorificarea informatiilor necesare cunoasterii, prevenirii si contracararii oricaror actiuni care constituie amenintari la adresa securitatii nationale’ iar daca – foarte important- SRI „intra in posesia unor informatii care pot sprijini instructia penala, potrivit art. 66 alin. (3) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, SRI este obligat sa puna, de indata, la dispozitia parchetului competent, a tuturor datelor si informatiilor, neprelucrate, detinute in legatura cu savarsirea infractiunilor”, sustragerea de la executarea pedepsei cu inchisoarea fiind o infractiune”, a mai spus Sorina Matei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: