„Aceasta stupizenie a fost observata imediat la Cabinetul dnei Sandu”. Dancila, sanctionata pentru mesajul transmis Maiei Sandu

politica

Armand Gosu, unul dintre cei mai buni analisti privind situatia din Republica Moldova, ironizeaza sfaturile pe care Viorica Dancila i le-a transmis noului premier moldovean, Maia Sandu. „Aceasta stupizenie a fost observata imediat la Cabinetul dnei Sandu”, subliniaza Gosu.

„Invitarea Maiei Sandu la Bucuresti e un gest bun, sigur, dar cititi comunicatul: sa-ti zica Viorica Dancila, prim-ministrul Romaniei, sa-ti vorbeasca ea de valorile europene, cui? Tie, Maiei Sandu… Pai tu ai luptat pentru valorile europene la Chisinau, in conditii grele. Cum a luptat Viorica Dancila pentru valori europene? Secondandu-l pe Dragnea? Mai era putin si se activa Articolul 7 din Tratatul UE impotriva Romaniei. Deci, mi se pare un exces de zel din partea celor care au redactat acest comunicat, iar aceasta stupizenie a fost observata imediat la Cabinetul dnei Sandu.

In fine, evident, moldovenii sunt mult prea inteligenti in aceasta situatie si acolo chiar ai un guvern cu oameni scoliti in Occident. Ganditi-va, totusi, Harvard (Maia Sandu are un masterat acolo – n.r.), faceti comparatie intre prim-ministri, ca CV, ca studii, ca limbi straine vorbite, ca rafturi de carti citite si o sa vedeti ca e diferenta de calibru intelectual, cultural foarte mare.

Deci, Maia Sandu, oficial, va primi cu entuziasm si va raspunde pozitiv acestei invitatii”, a declarat Armand Gosu intr-un interviu pentru Digi24.

Prim-ministrul Viorica Dancila a transmis prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, un mesaj de felicitare, in numele Guvernului Romaniei, pentru preluarea mandatului de prim-ministru. Dancila s-a apucat sa ii dea si sfaturi Maiei Sandu in legatura cu ce ar trebui sa faca Moldova.

Potrivit unui comunicat de presa remis, duminica, de Guvern, premierul Romaniei isi exprima increderea ca Executivul de la Chisinau va continua parcursul european al Republicii Moldova, prin implementarea cu succes a reformelor necesare, a Acordului de Asociere si a Acordului de Liber Schimb Aprofundat si Cuprinzator cu Uniunea Europeana.

Totodata, prim-ministrul Viorica Dancila reafirma deplina disponibilitate a Guvernului Romaniei de continuare a Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeana a Republicii Moldova, baza esentiala a relatiei bilaterale dintre cele doua tari.

“Pe responsabilitatea, hotararea si puterea de munca a Guvernului pe care il conduceti se vor baza prosperitatea, stabilitatea si securitatea Republicii Moldova. Consider esential ca, in activitatea dumneavoastra si a colegilor dumneavoastra, sa mentineti la cote foarte inalte angajamentul european si sa promovati valorile noastre comune, europene”, subliniaza prim-ministrul Viorica Dancila.

Seful Executivului roman apreciaza ca este de relevanta majora continuarea de catre noul Guvern al Republicii Moldova a pozitiei privind reglementarea conflictului transnistrean, cu respectarea integritatii teritoriale si suveranitatii Republicii Moldova, in granitele sale recunoscute international si fara sa fie afectat parcursul sau pro-european.

Totodata, prim-ministrul Viorica Dancila a adresat premierului Maia Sandu invitatia de a efectua prima sa vizita in strainatate, la Bucuresti, cat mai curand posibil, pentru a continua traditia colaborarii firesti dintre Romania si Republica Moldova.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: