Aceasta tara este decisa sa scape de corupti. Peste 200 de politicieni si afaceristi au fost arestati dintr-un foc

news

Mai mult de 200 de persoane au fost arestate in Arabia Saudita in cadrul unor epurari anticoruptie fara precedent intreprinse recent de acest regat, care a vizat inclusiv printi si ministri, a anuntat joi, intr-un comunicat, procurorul general al tarii, informeaza AFP, citata de Agerpres.

„Un numar total de 208 de persoane au fost convocate pana in prezent pentru a fi interogate. Dintre aceste 208 de persoane, sapte au fost eliberate fara a fi inculpate. Amploarea potentiala a faptelor de coruptie care au fost dezvaluite este foarte mare”, a anuntat Ministerul Informatiei al Arabiei Saudite.

Sumele deturnate prin aceste acte de coruptie ating 100 de miliarde de dolari (86,1 miliarde de euro) in decurs de zeci de ani, potrivit aceleiasi surse, care vorbeste despre o ancheta ce a durat trei ani.

Printi, printre care celebrul miliardar Al-Walid ben Talal, ministri precum si oameni de afaceri au fost arestati sambata seara in cadrul unei operatiuni-fulger care a urmat punerii in functiune a unei noi comisii anticoruptie prezidata de printul mostenitor Mohammed bin Salman.

Autoritatile au inghetat conturile bancare ale suspectilor si au atentionat ca orice activ ce va fi legat de afaceri de coruptie va fi confiscat in favoarea statului.

Personalitatile arestate vor fi judecate in fata unui tribunal, a anuntat luni procurorul general al Arabiei Saudite.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: