„Acest caraghios nu are decat un singur scop”. Jurnalist, reactie dura dupa ce Cumpanasu a fost primit de STS: „Ancheta a devenit o parodie pe care s-a cocotat un impostor”

news

Alexandru Cumpanasu anunta ca a stat doua ore de vorba cu directorul STS despre cazul Caracal. Jurnalistul Mircea Marian comenteaza, revoltat, ca „ancheta legata de drama din Caracal a devenit o bataie de joc mediatica, o parodie pe care s-a cocotat un impostor.

„Poate ne explica onor STS aceasta afirmatie a domnului Cumpanasu: `Am stat doua ore la STS si am incercat sa ma lamuresc si eu ce s-a intamplat`!

Inteleg ca domnul Cumpanasu face propria sa ancheta, paralela cu cea a statului, si este sprijinit in acest demers de catre STS, institutie binecunoscuta prin transparenta si deschidere.

Cumpanasu are acces la dosar ca la propria sa biblioteca – presupunand ca are vreo carte prin casa, dar nu din aia cu septici – si face publice date confidentiale cum vrea, cand vrea. Sunt curios cati cetateni fara vreo calitate oficiala au fost primiti doua ore la STS si cati oameni care au trecut prin intamplari dramatice au putut vedea dosarul Politiei sau al Parchetului.

Ancheta legata de drama din Caracal a devenit o bataie de joc mediatica, o parodie pe care s-a cocotat un impostor.

Daca nu vom afla adevarul niciodata va fi pentru ca acest caraghios pare sa fi preluat conducerea anchetei si nu are decat un scop: sa fie non-stop la televizor si pe toate canalele de stiri”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Alexandru Cumpanasu a declarat, joi,  ca la discutia cu directorul STS, cel din urma a recunoscut ca angajata care a vorbit cu Alexandra atunci cand a sunat la 112 a avut un ton nepotrivit. Cumpanasu considera ca angajatii STS nu sunt pregatiti suficient.

„L-am intrebat pe domnul director daca i se pare normala atitudinea operatorului STS fata de Alexandra si nu va pot spune decat ce a spus dansul – din punctul meu de vedere, acea femeie nu mai are ce cauta in acel sistem, dar domnul director al STS mi-a spus doar atat: ca isi doreste sa fi avut un alt ton, chiar daca profesional si-a facut treaba in cadrul serviciului. Din punctul dansului de vedere tonul avut cu Alexandra a fost unul nepotrivit”, a declarat Alexandru Cumpanasu, la iesirea din sediul Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS).

Potrivit acestuia, directorul interimar STS i-a explicat procedura gestionarii apelurilor de urgenta si, in viziunea lui Cumpanasu, acesta ar fi inteles ca operatorii „trebuie sa empatizeze” cu cei care apeleaza la 112.

Cumpanasu considera ca angajatii STS trebuie instruiti mai bine.

„Oamenii de acolo care lucreaza nu sunt suficient de pregatiti, trebuie sa aiba o pregatire din punct de vedere emotional, de intelegere a problemelor, de competenta, nu numai a apasa pe butoane si a redirectiona. (..) Oamenii care suna suna acolo cu necazuri nu pentru a fi trimisi la plimbare”, a mai spus unchiul Alexandrei.

Alexandru Cumpanasu a publicat, in urma cu cateva saptamani, pe Facebook, stenogramele discutiilor de la 112 intre Alexandra, politisti si operatorii 112. Acestea sunt socante, la un moment dat operatorul intreband cum sa o gaseasca daca nu spune unde este.

Mai mult despre:

Comentarii: