„Acest lucru e imposibil”. Ii creste mustata lui Dancila, cum incearca sa impiedice Opozitia sa castige alegerile locale

politica

Presedintele interimar al PSD Viorica Dancila a afirmat ca este imposibil revenirea la alegerea primarilor in doua tururi, in contextul in care nu pot fi facute modificari legislative cu un an inainte de alegerile locale.

„Acest lucru e imposibil pentru ca orice modificare se face cu un an inainte de alegeri. Deci aceasta modificare cred ca nu mai are sens sa o discutam. Si eu cred ca bine, pentru ca evitam astfel votul negativ. Ca sa faci doua randuri de tururi nu cred ca e oportun. Este opinia mea personala. Nu am discutat cu nimeni despre alegerea primarilor in doua tururi, dar eu am incredere ca cel ales prin vot trebuie sa conduca comunitatile respective”, a declarat Viorica Dancila, marti seara la Romania Tv, intrebata daca ar fi dispusa sa faca un compromis cu ALDE pentru alegerea primarilor in doua tururi, informeaza Mediafax.

In luna martie, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu spunea ca alegerea primarilor in doua tururi de scrutin este un sistem mai democratic si ca este necesara o discutie mai ampla pentru modificarea legislatiei in acest sens, la care sa participe toate partidele parlamentare.

Anul viitor vor avea loc alegeri locale si parlamentare.

Mai mult despre:

Comentarii: