Acest musulman a declarat „JIHAD spiritual” impotriva ISIS. Reactia teroristilor nu a intarziat

externe

Un francez musulman, care a declarat „jihad spiritual” impotriva gruparii ISIS dupa atacurile din Paris, a fost imediat asaltat de amenintari cu moartea. El nu s-a lasat descurajat si isi continua actiunile.

Mohammed Chirani, specialist in deradicalizarea religioasa, ce lucreaza in cele mai sarace arondismente ale Parisului, a aparut la telaviziunea publica franceza dupa atacurile din Paris ce au ucis 130 de oameni, pentru a transmite militantilor ISIS ca dumnezeul lor nu ii va proteja.

In mana cu un Coran si un pasaport francez, Chirani a spus teroristilor: „Mortii nostri, cetateni francezi nevinovati, sunt in Paradis. Ir mortii vostri, teroristii, sunt in iad”.

In urma acestui act, bucurandu-se de foarte multa sustinere de la cetateni francezi de toate religiile, Chirani a primit o serie de amenintari cu moartea, insa, a declarat el, nu isi regreta in niciun fel decizia.

„In calitate de francezi musulmani, suntem luati ostatici de catre teroristi si fanatici”, a spus acesta. „Trebuie sa ne ridicam impotriva terorismului.”

Chirani a declarat ca nu se afla sub protectia politiei. „Cred in Dumnezeu, am incredere in Dumnezeu, il iubesc pe Dumnezeu si imi las destinul in mainile lui Dumnezeu”, consemneaza The Independent.

„Ne aflam la o rascruce: avem doua posibilitati. Putem alege drumul urii, acuzandu-i pe musulmani in general de a fi responsabili pentru terorism. Sau poporul francez poate alege fraternitatea”, a continuat Chirani.

Acesta a facut un apel la „prietenie intre toti francezii. Musulmani, evrei, crestini, necredinciosi, artisti, atei, budisti … impreuna impotriva oricaror miscari ce promoveaza ura.”

Atacurile din Paris, in care au murit 130 de oameni in mai multe puncte din capitala franceza pe 12 noiembrie, au fost revendicate de ISIS. O parte din suspecti sunt cetateni belgieni sau francezi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: