„Acest referendum este o rusine”. Tariceanu face spume dupa iesirea lui Iohannis, ameninta cu CCR

politica

Reactie violenta a sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, la scurt timp dupa ce presedintele Iohannis a avut o interventie de la Palatul Cotroceni in legatura cu referendumul pe justitie.

„Cred ca este necesar ca cea mai inalta instanta din Romania, Curtea Constitutionala, sa spuna daca intrebarile acestui referendum inutil sunt constitutionale”, afirma Tariceanu, sustinand ca „acest referendum este o rusine”.

„Sunt de acord cu dl Iohannis! Da, dragi romani, dl Iohannis are dreptate! Constitutia Romaniei trebuie modificata!

Trebuie modificata in asemenea fel incat un Presedinte al Republicii, care noaptea viseaza niste intrebari fara subiect si predicat pentru un referendum inutil sa nu mai poata sa puna in practica, pe banii si munca romanilor, orice fantezie!

Da, Constitutia trebuie modificata in asemenea fel incat sa existe un filtru intre fanteziile unui Presedinte si punerea lor in practica! Cred ca este necesar ca cea mai inalta instanta din Romania, Curtea Constitutionala, sa spuna daca intrebarile acestui referendum inutil sunt constitutionale, daca ele nu incalca drepturi si libertati ale cetateanului sau daca nu au decat un scop electoral.

Intrebarile dlui Iohannis ne-au bagat pe toti intr-o ceata si mai adanca! Intelegem din ele ca dl Iohannis nu are nici o problema cu gratierea unui criminal sau violator, dar este ferm convins sa tina la beci pe cel care a comis o fapta de coruptie! Intelegem, de asemenea, ca dl Iohannis vrea ca oricine sa poata contesta ordonantele guvernului la Curtea Constitutionala! Cand s-a gandit la oricine, a avut in vedere Bundestagul, Duma sau primarul din Fierbinti?

Am crezut ca acest referendum e doar unul inutil, menit sa-l aduca pe dl Iohannis mai devreme in campania pentru al doilea mandat!

Acum, dupa ce am vazut cele 2-3 intrebari, cred ca acest referendum este o rusine!

De fapt, intrebarea acestui referendum este alta: sunteti de acord ca un presedinte care nu este capabil sa puna corect o intrebare in limba romana sa poata candida la o functie publica in statul roman?”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis i-a chemat, joi, la vot pe romani la referendum si alegerile europarlamentare.

„Dragi romani, avem referendum pe 26 mai. Am semnat astazi decretul si am convocat referendumul. (…) Va astept la vot la referendum si la europarlamentare”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a subliniat ca romanii pot arata la referendum „ce cred despre PSD si ofensiva PSD impotriva justitiei”.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: