Acest tanar din Arabia Saudita va fi CRUCIFICAT si apoi decapitat de autoritati

externe

Tanarul a fost arestat in 2012 pentru ca a luat parte la un protest antiguvernamental din Arabia Saudita. El a fost condamnat la crucidicare si apoi decapitare.

Ultimul recurs a fost respins zilele trecute. Ali Mohammed al-Nimr a fost arestat la varsta de 17 ani, fiind apoi gasit vinovat penru incurajarea protestelor pro-democratie prin intermediul mesajelor trimise de pe Blackberry.

“Singura sansa a lui Ali de a scapa cu viata este de a primi iertarea regelui. Daca va fi eliberat sau nu depinde de vointa regelui”, a declarat Zena Esia de la European Saudi Organisation for Human Rights, citata de Huffington Post.

Cu toate ca s-a desfasurat o ampla campanile in tarile europene pentru salvarea lui Ali, multi si-au pierdut speranta ca regele Salman bin Abdulaziz il va salva.

Potrivit International Business Times, condamnarea lui al-Nimr are la baza motivatii mai complexe, acesta fiind nepotul unui proeminent cleric shiit, Nimr Baqr al-Nimr. La randul sau, si acesta a fost condamnat la moarte pentru terrorism si pentru “razboi impotriva lui Allah”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: