Acesta este momentul in care teroristul SIRIAN de la Istanbul s-a ARUNCAT IN AER – VIDEO

externe

Publicatia britanica Evening Standard a publicat o imagine a momentului exploziei din Istanbul, in care 10 oameni si-au pierdut viata, din care noua era cetateni germani.

Alti 15 oameni au fost raniti. Premierul turc Ahmet Davutoglu afirma ca gruparea Statul Islamic (SI) se afla in spatele atacului sinucigas de la Istanbul, soldat cu zece morti, majoritatea turisti germani.

Turcia este hotarata sa lupte impotriva gruparii jihadiste pana cand aceasta nu va mai reprezenta „o amenintare” pentru tara sa sau pentru lume, a declarat Davutoglu.

Autoritatile turce afirma ca un cetatean sirian in varsta de 28 de ani a comis marti atacul din cartierul istoric Sultanahmet din Istanbul, un important centru turistic.

Ministerul norvegian de Externe a confirmat ca un cetatean norvegian a fost „ranit usor”. Potrivit CNN Turk, un peruvian a fost, de asemenea ranit.

Ministerul german de Externe a anuntat ca se afla in contact cu autoritatile turce si i-a indemnat pe cetatenii germani sa evite zonele aglomerate din Istanbul.

Potrivit postului de televiziune CNN Turk, explozia s-a produs langa Obeliscul lui Theodosius din piata turistica Sultanahmet.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: