Achitarea taxei de pod de la Fetesti se suspenda provizoriu de la 1 iunie

news

Achitarea taxei de pod la Fetesti – Cernavoda se suspenda provizoriu incepand cu data de 1 iunie 2023, pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare a podului peste bratul Borcea, dar nu mai tarziu de 31 august 2023, informeaza, marti, Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), scrie Agerpres.

„Marti, 30.05.2023, a fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 476/2023 Ordinul nr. 1.178/2023 privind stabilirea unor derogari de la prevederile Ordinului ministrului Transporturilor nr. 1.836/2018 pentru aprobarea unor tarife aplicate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA. Astfel, pentru fluidizarea traficului in perioada sezonului estival s-a decis suspendarea aplicarii tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunare intre Fetesti si Cernavoda incepand cu data de 01 iunie 2023 pana la finalizarea lucrarilor de reabilitare a Podului peste bratul Borcea, dar nu mai tarziu de 31 august 2023”, se spune intr-un comunicat al CNAIR.

Totodata, compania de drumuri informeaza utilizatorii retelei de drumuri nationale si autostrazi ca taxei achitate prin intermediul SIEGMCR in perioada de suspendare va putea fi utilizat in decurs de 12 luni de la data achitarii, conform prevederilor legale in vigoare.

„De asemenea, facem precizarea ca in statia de taxare Fetesti nu se vor realiza verificari cu privire la achitarea taxei, sens in care, pe perioada suspendarii tarifului, trecerile efectuate nu vor diminua numarul trecerilor achitate anterior datei de 01.06.2023 si neutilizate”, mentioneaza CNAIR.

Pentru realizarea lucrarilor de reabilitare a Podului peste bratul Borcea s-au instituit restrictii de circulatie pe A2 intre Fetesti si Cernavoda, fiind inchis sensul de circulatie Constanta – Bucuresti. Circulatia vehiculelor se desfasoara pe podul alaturat pe o singura banda pe sens, intre km 147+015 si km 144+235.

Taxa de pod de la Fetesti va fi suspendata in mod sigur de la 1 iunie pe o perioada sper cat mai scurta, pana cand se vor termina lucrarile de reabilitare a podului, pe bratul Borcea, a declarat, pe 16 mai, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la Palatul Parlamentului.

„Din ce mi-au spus colegii de la CNAIR, un termen realist ca sa fie toate lucrurile in regula e 1 iunie. Eu sper sa fie cat mai scurta aceasta perioada, iar cei care au in lucru reabilitarea podului, vorbim de bratul Borcea, sa termine cat mai repede. Dar de unde a plecat aceasta dorinta? De la faptul ca in aceasta perioada, atata timp cat este in lucru podul, mi se pare un pic absurd sa ceri taxe suplimentare pentru traversarea podului, mai ales intr-o perioada in care va trebui sa si astepti la cozi ca sa platesti acea taxa. De aici a plecat aceasta intentie, atata timp cat vorbim de un pod in lucru, cred ca abordarea anuntata de mine saptamana trecuta ar fi cea corecta, dar nu vreau sa influentez decizia Consiliului de Administratie”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: