Acordul UE – Turcia are efect. NICIUN migrant nu a mai intrat in Grecia in ultimele 48 de ore

externe

Acordul dintre Uniunea Europeana si Turcia incepe sa produca efecte. Astfel, niciun imigrant clandestin nu a intrat in Grecia in ultimele 48 de ore.

In schimb, ministrul de interne al Austriei sustine ca in Bulgaria vor ajunge un milion de refugiati pentru ca exista o crestere a activitatii traficantilor de persoane in aceasta directie.

Autoritatile din Grecia au semnalat ca niciun imigrant extracomunitar nu a mai intrat in tara in ultimele doua zile. Marti, autoritatile anuntasera ca in tara au intrat doar 260 de imigranti. Ceea ce inseamna ca au fost mult mai putini decat media de cateva mii pe zi, potrivit jurnalistilor de la Wall Street Journal.

Totul dupa ce Uniunea Europeana a ajuns la un acord prin care ofera asistenta financiara Turciei pentru a limita tranzitul imigrantilor spre Europa Occidentala.

In schimb. Ministrul austriac de interne: vine cu o declaratie surprinzatoare. Johanna Mikel-Leitner sustine ca un milion de refugiati vor ajunge in Bulgaria si asta pentru ca exista o crestere a activitatii traficantilor de persoane in directia vecinilor nostri si se creeaza noi rute pentru migratia in masa.

In acelasi timp ministrul de interne al Austriei mai spune ca activitatea asa-numitilor voluntari si functionari ai ONG-urilor la frontiera eleno-macedoneana este una iresponsabila, pentru ca ii obliga pe oameni sa stea in balta de la Idomeni/Suhovo in speranta redeschiderii „rutei balcanice”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: