„Act de dreptate”. Orban vrea sa taie toate pensiile speciale, chiar si ale magistratilor. Doar militarii raman cu pensiile de serviciu

politica

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, luni, tuturor parlamentarilor sa sustina proiectul de lege privind eliminarea pensiilor speciale, cu exceptia pensiilor de serviciu ale militarilor, pe care Partidul National Liberal l-a depus in Parlament.

El a declarat, la finalul unei intrevederi cu membrii Asociatiei Municipiilor din Romania, ca un astfel de demers reprezinta „un act de dreptate”.

„In ceea ce ne priveste pe noi, PNL, decizia noastra este foarte clara: noi sustinem calculul pensiilor pe principiul contributivitatii. Asta este decizia politica a PNL, cu singura exceptie, a pensiilor de serviciu care sunt acordate cadrelor militare. (…) Le cerem parlamentarilor sa-l amendeze, dar sa sustina proiectul de lege, dupa care sa punem capat practicii pensiilor speciale, cu exceptia pensiilor de serviciu pentru militari. Mi se pare un act de dreptate, un act corect si le cer parlamentarilor sa voteze proiectul de lege al PNL privind desfiintarea pensiilor speciale”, a afirmat Orban, citat de Agerpres.

Mai mult despre: ,

Comentarii: