externe

Actiune agresiva a Rusiei la granita cu Estonia, UE si NATO reactioneaza: „Inacceptabil!”

NATO este „solidara” cu Estonia dupa incidentul de la granita cu Rusia, a declarat vineri secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, potrivit AFP.

„Am vorbit cu prim-ministrul Kaja Kallas. NATO este solidara cu aliatul nostru Estonia in fata oricarei amenintari la adresa suveranitatii sale”, a transmis Stoltenberg pe X, citat de Agerpres.

Indepartarea de catre Rusia a unor geamanduri de pe un rau la frontiera este „inacceptabila”, a declarat la randul sau seful diplomatiei Uniunii Europene (UE), Josep Borrell.

Paza de coasta estoniana a transmis joi ca, in contextul unei dispute asupra frontierei, garda de coasta din Rusia a indepartat peste noapte geamandurile amplasate pe raul Narva, care separa cele doua tari.

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, a vorbit despre un „incident la frontiera”, in timp ce tarile baltice au relatii tensionate cu Rusia de la invazia din Ucraina.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

DNA l-a prins pe seful IPJ Cluj ca si-a folosit nevasta pentru a scapa de o amenda de circulatie. Politistii de la rutiera sunt si ei anchetati

Surse judiciare au prezentat detalii pentru aktual24.ro in legatura cu cazul chestorului Mihai Rus, seful…

58 de minute ago

Danemarca vrea sa ridice bariere in calea „flotei fantoma” de petroliere rusesti care trec prin stramtorile daneze spre Marea Baltica. Anuntul guvernului de la Copenhaga

Danemarca ia in considerare modalitati de a limita trecerea vechilor petroliere care transporta petrol rusesc…

2 ore ago

Netanyahu a anuntat dizolvarea cabinetului de razboi: „Am luat decizii care nu au fost intotdeauna acceptate de esalonul militar”

Premierul israelian a anuntat dizolvarea cabinetului de razboi care a fost infiintat in regim de…

22 de minute ago

Noua super-drona maritima a Ucrainei, poate sa transporte 150 kg de explozibili si este dotata cu sistemul Starlink

Noua drona maritima ucraineana Stalker 5.0, care poate atinge o viteza de peste 75 km/h,…

2 ore ago