Actiune fara precedent a presedintelui pentru apararea statului de drept. PSD reactioneaza cu invective fata de prezenta lui Iohannis la Guvern

politica

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns, miercuri, la Palatul Victoria pentru a prezida sedinta de guvern. Surse guvernamentale au anuntat ca, miercuri, guvernul va da o ordonanta de urgenta prin care va gratia mai multe pedepse si va aduce o serie de modificari importante in legislatia penala.

Seful grupului deputatilor PSD, Eugen Nicolicea, l-a acuzat pe Iohannis ca s-a dus sa „incurce” sedinta de Guvern pentru ca este „ofticat”.

„Presedinte jucator care intentioneaza sa strice jocul. A spus ca nu colaboreaza cu vechiul Parlament, acum vad ca nu vrea nici cu noul Parlament. Daca nu este guvernul lui la care putea sa particepe de cate ori voia si n-a participat niciodata, l-a apucat deodata grija si dragostea de Guvernul PSD+ALDE, condus de domnul Grindeanu. Daca va aduceti aminte inclusiv la buget i-a chemat sa discute despre buget, desi la Guvernul Ciolos n-a participat si nu i-a chemat la cele doua rectificari pozitive. (…)Iohannis n-a inceput acum sau doar in ultimele saptamani, ci dupa pierderea alegerilor. S-a vazut ca e ofticat pentru pierderea partidului sau, a impiedicat numirea guvernului cat mai rapid, a impiedicat punerea in aplicare a masurilor din programul de guvernare”, a declarat Nicolicea la Antena 3.

Presedintele are dreptul sa prezideze sedintele de Guvern, potrivit Constitutiei, in anumite circumstante. Astfel, articolul 87 din Constitutie arata ca presedintele Romaniei poate lua parte la sedintele Guvernului in care se dezbat probleme de interes national privind politica externa, apararea tarii, asigurarea ordinii publice si, la cererea primului-ministru, in alte situatii. De asemenea, presedintele prezideaza sedintele Guvernului la care participa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: