Actiune fulger a democratilor, Trump ar putea fi demis peste doua zile. Este acuzat de „incitare la violenta”

externe

Partidul Democrat american a depus luni, in Camera Reprezentantilor, un act de inculpare a lui Donald Trump, o prima etapa catre deschiderea oficiala, saptamana aceasta, a unei a doua proceduri in vederea unei destituiri a presedintelui american in exercitiu, pe care-l acuza de ”incitare la violenta” la Capitoliu, relateaza AFP, citata de news.ro.

In paralel, democratii, care detin majoritatea in Camera inferioara a Congresului, au prezentat o alta rezolutie, prin care ii cer vicepresedintelui american Mike Pence sa-l demita pe Donald Trump din functie, invocand al 25-lea Amendament al Constitutiei americane.

Un republican s-a opus adoptarii imediate a acestei rezolutii in unanimitate.

Un vot in sesiune plenara urmeaza sa aiba loc marti.

Ei au prezentat, totodata, actul de acuzare a presedintelui republican, care marcheaza prima etapa a unei proceduri istorice in vederea unei destituiri.

Trump este acuzat in acest document de ”incitare la violenta” la Capitoliu, in urma incidentelor soldate cu cinci morti.

Textul denunta, de asemenea, false acuzatii ale miliardarului newyorkez, potrivit carora i s-au ”furat” alegerile si falsa pretentie a acestuia potrivit careia el este invingatorul scrutinului.

Mai mult despre:

Comentarii: