Actiuni de sabotaj. Parchetul Militar se confrunta cu o situatie dubioasa. Jandarmeria trage de timp si, „paradoxal”, curentul a cazut

news

Ionel Corbu, procurorul ce instrumenteaza interventia fortelor de ordine la protest, a spus ca Jandarmeria nu a inaintat Parchetului Militar niciun document cerut pentru a continua ancheta, subliniind ca informatiile sunt esentiale pentru a lamuri participarea ofiterilor la actiune.

„Activitatea treneaza, intrucat s-a intrerupt curentul electric. Fac apel pe aceasta cale catre factorii de responsabilitate de la Enel sa vina sa remedieze, pentru ca in mod paradoxal, numai imobilul nostru s-a intamplat acest eveniment, de aproximativ o jumatate de ora. In continuare, suntem in asteptarea documentelor solicitate in cursul zilei de azi”, a declarat prim procurorul Ionel Corbu, de la Parchetul Militar, structura care ancheteaza interventia jandarmilor la proteste.

Acesta a mai spus ca reprezentantii Jandarmeriei nu au inaintat Parchetului Militar niciun document solicitat.

„Pana la acest moment nu ni s-au comunicat documentele solicitate si vreau sa lamuresc ca sunt esentiale pentru lamurirea si decelarea anumitor aspecte care sunt in masura sa dovedeasca participarea punctuala a unor ofiteri si subofiteri pe segmente la dispozitivul constituit”, a spus Ionel Corbu, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste identificarea jandarmilor care au actionat in mod abuziv, procurorul militar a subliniat ca sunt modalitati specifice pe care colegii lui le cunosc.

„Exista modalitati specifice de identificare, ei au un numar de identificare pe casca. Noi cunoastem acest lucru. Mai devreme sau mai tarziu, ii vom identifica. Ieri am aflat ca parte din jandarmi sunt timorati de aceste demersuri judiciare care se efectueaza. Vreau sa asigur orice cetatean de buna credinta ca acei jandarmi care au actionat conform prevederilor legale nu se vor afla sub incidenta acuzationala, doar acei care si-au depasit cadrul procedural”, a mai spus prim-procurorul.

Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei, a declarat luni, ca institutia va colabora cu procurorii militari care ancheteaza interventia fortelor de ordine la protestul din 10 august, el precizand ca vor fi furnizate toate documentele solicitate.

„Parchetul Militar este autoritatea competenta sa verifice intreg ansamblul actiunilor Jandarmeriei si noi punem la dispozitia organelor de cercetare toate informatiile, documentele si informatiile de care acestia au nevoie pentru clarificarea fiecarei situatii”, a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Capitalei.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: