Actiuni fara precedent ale armatei ruse in Marea Neagra. Avertisment al comandantului fortelor navale ale SUA din Europa

externe

Activitatea navala desfasurata in ultima vreme de marina militara rusa in zona Europei este superioara celei din timpul Razboiului Rece, a declarat, intr-un interviu acordat agentiei Reuters, amiralul american Michelle Howard, care conduce fortele navale ale SUA in Europa si Africa si comandamentul militar al NATO de la Napoli.

Ea a subliniat ca armata rusa si-a intensificat operatiunile navale in ultimii ani, desi flota militara a Rusiei este mai redusa ca dimensiuni fata de cea a fostei Uniuni Sovietice.

Michelle Howard si-a sustinut afirmatia dand ca exemple trimiterea portavionului Amiral Kuznetov in Marea Mediterana, intensificarea activitatii de patrulare in Atlanticul de Nord si in regiunea Arctica, deplasarile de submarine in Marea Neagra si desfasurarea semnificativa de submarine ruse in afara zonelor limitrofe Rusiei.

Rusia ‘are o marina militara globala, inteleg acest lucru, dar activitatea in acest teatru de operatiuni a sporit substantial in ultimii ani’, a insistat Michelle Howard, citat de Agerpres. Ea a avertizat in acest context ca exista riscul ca statele membre ale NATO sa-si concentreze atentia pe zonele aflate in proximitatea lor si astfel sa neglijeze operatiunile desfasurate de armata rusa in alte spatii.

De asemenea, Michelle Howard a mai remarcat faptul ca manevrele navale ale armatei ruse sunt sincronizate cu atacurile cibernetice tot mai persistente venite dinspre Rusia si cu incursiunile periculoase ale avioanelor militare ruse in apropierea navelor armatei americane sau ale altor state membre NATO.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: