news

Actiunile Rompetrol Rafinare, in scadere dupa explozia de la Petromidia. Este una dintre cele mai moderne din zona Marii Negre si Marii Mediterane

Actiunile Rompetrol Rafinare se tranzactionau vineri, la ora 17:11, cu 0,0500 de lei, in scadere cu 1,96% fata de pretul de inchidere de joi, potrivit datelor Bursei de Valori Bucuresti, citate de Agerpres.

Conform BVB, pretul de deschidere a fost de 0,0505 lei/actiune, pretul maxim de 0,0505 lei/actiune, pretul minim de 0,0455 lei/actiune, iar pretul mediu de 0,0480 lei/actiune.

O explozie urmata de un incendiu s-a produs vineri la rafinaria Petromidia, detinuta de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalatia de hidrofinare petrol motorina, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinariei au fost sistate, a informat compania.

„In cursul acestei zile, a avut loc un incident pe platforma rafinariei Petromidia, in cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorina (HPM). Conform procedurilor interne de gestionare a situatiilor de criza, procesele tehnologice din cadrul rafinariei au fost sistate in conditii de siguranta”, spun reprezentantii Rompetrol.

Planul Rosu de Interventie a fost activat, iar localnicii au fost alertati prin mesaj RO-ALERT despre degajarile mari de fum.

Aflat la locul incidentului, secretarul de stat Raed Arafat a spus ca este vorba de cinci victime, dintre care una decedata.

Petromidia Navodari este cea mai mare rafinarie din Romania si una dintre cele mai moderne din zona Marii Negre si Marii Mediterane.

Amplasarea strategica si reteaua de distributie complexa fac din Petromidia un adevarat hub energetic, capabil sa acopere substantial reteaua de statii de distributie din Romania. De asemenea, carburantul produs la Petromidia este distribuit si in tari precum Bulgaria, Georgia sau Republica Moldova, unde este vandut tot sub brandul Rompetrol.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusia tine sa dea lectii de umanitate Parisului: „Franta sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie”

Rusia cere Frantei sa se abtina de la utilizarea fortei impotriva protestatarilor din Noua Caledonie…

38 de minute ago

Diana Sosoaca, activata international impotriva „vestului colectiv”. „Pe aici nu se trece!”

Dupa o „vizita speciala” in Serbia, senatoarea de Iasi, Diana Sosoaca a trimis o scrisoare…

35 de minute ago

Tentativa de lovitura de stat in Congo. Armata: „Actiunea a fost inabusita in fasa”

Armata congoleza afirma ca a "dejucat o lovitura de stat" duminica dimineata devreme si a…

O oră ago

„Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol”, anunta vicepremierul. „Dar starea sa ramane grava si necesita ingrijiri intensive”

Viata premierului slovac Robert Fico nu mai este in pericol, la patru zile dupa atentatul…

O oră ago

OpenAI desfiinteaza echipa axata pe riscurile AI pe termen lung, la mai putin de un an dupa ce a anuntat-o

OpenAI si-a desfiintat echipa axata pe riscurile pe termen lung ale inteligentei artificiale la doar…

35 de minute ago