Activistii de mediu din Germania au aruncat cu piure de cartofi intr-un tablou de Monet

life

Doi activisti de mediu din grupul Last Generation au aruncat cu piure de cartofi intr-un tablou de Monet in valoare de 110 milioane de dolari, aflat in Muzeul Barberini din Potsdam, Germania, intr-un protest impotriva extractiei de combustibili fosili, potrivit Sky News.

Imaginile camerelor de supraveghere ii arata pe activisti, purtand veste portocalii, aruncand amestecul pe tablou si pe rama de aur, si apoi s-au lipit de peretele de sub tablou. Apoi, unul dintre ei a strigat spre vizitatorii confuzi: „Este nevoie de piure de cartofi pe un tablou pentru a va face sa ascultati? Acest tablou nu va valora nimic daca trebuie sa ne luptam pentru mancare. Cand veti incepe in sfarsit sa ascultati?”

Un purtator de cuvant al politiei a declarat ca au fost implicate patru persoane si doua au fost arestate si sunt anchetate pentru posibila incalcare si deteriorare a proprietatii.

Pictura, aflata in spatele unui geam, nu a fost afectata, potrivit reprezentantilor muzeului, si va fi din nou expusa miercuri.

Directorul muzeului s-a declarat „socat” de incident. „Desi inteleg ingrijorarea activistilor privind catastrofa climatica, sunt socat de mijloacele cu care incearca sa atraga atentia asupra cererilor lor”, a declarat Ortrud Westheider

Este cea mai recenta opera de arta vizata de activistii de mediu.

Activistii miscarii Just Stop Oil au vandalizat mai multe opere de arta in ultima vreme. Recent, doi protestatari au aruncat supa de rosii peste tabloul „Sunflowers” (Floarea-soarelui) al lui Van Gogh la National Gallery din Londra.

La sfarsitul lunii iunie, alti doi membri ai organizatiei si-au lipit mainile cu o substanta adeziva de pictura „Piersici infloriti”, realizata in 1889 si expusa la Courtauld Gallery din Londra.

Tot la National Gallery, pe 4 iulie, activistii s-au lipit de geamul care protejeaza pictura „The Hay Wain”, realizata de John Constable, pe 4 iulie.

Intr-o maniera similara au mai vizat un peisaj pictat de Horatio McCulloch, „My Heart’s In The Highlands”, expus la Kevingrove Art Gallery and Museum din Glasgow, precum si o copie veche de 500 de ani a celebrei picturi „Cina cea de Taina”, de Leonardo Da Vinci, expusa la Royal Academy din Londra.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: