Activistii Just Stop Oil nu mai au voie sa se apropie de casa liderului laburist Sir Keir Starmer in urma unui protest in care i-au cantat colinde de Craciun inspirate de schimbarile climatice

externe

Activistii Just Stop Oil, care s-au adunat in fata casei din nordul Londrei a liderului laburist, Sir Keir Starmer, pentru a canta colinde de Craciun inspirate de schimbarile climatice, au fost dispersati de politie si li s-a spus sa nu se intoarca in zona timp de trei luni, potrivit Sky News.

Protestatarii au avut pancarte cu sloganuri, inclusiv „Revoca Rosebank” – o referire la decizia guvernului de a aproba forarea la zacamantul petrolier Rosebank din Marea Nordului.

Un membru al grupului a citit o scrisoare adresata lui Sir Keir Starmer, in care il acuza pe liderul laburist ca „a slabit angajamentul de a arata ca un adevarat lider” in privinta „incheierii noilor proiecte de petrol si gaze in Marea Britanie”.

„Cum vrei sa fii amintit, Keir? Ca fantoma Craciunului trecut? Sau ca omul care ne-a dat un viitor? Este timpul pentru actiune, nu cuvinte”, a continuat scrisoarea.

Partidul Laburist a promis ca va opri noile proiecte de petrol si gaze din Marea Nordului, in ceea ce este vazut ca o linie de demarcatie clara cu conservatorii inaintea urmatoarelor alegeri.

Dar grupul vrea ca Sir Keir Starmer sa mearga mai departe, anuland noile proiecte de combustibili fosili aprobate de Rishi Sunak, inclusiv Rosebank, care se afla la 130 de kilometri vest de Shetland si are aproximativ 300 de milioane de barili de petrol.

Politia Metropolitana a confirmat ca nu au fost efectuate arestari.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: