Acum e momentul. Duminica vor avea loc noi proteste. Guvernul PSD anunta luni ce decizie va lua in privinta gratierii

news

Ministrul Justitiei, Florin Iordache, a anuntat, joi, ca la inceputul saptamanii viitoare va decide ce se va intampla cu cele doua ordonante privind gratierea si modificarea legislatiei penale. Duminica sunt programate noi proteste in toata tara.

„Se vor termina consultarile luni si, in urma acestor consultari, va anuntam punctul de vedere al ministerului. Mai asteptam si alte puncte de vedere nu doar al CSM-ului. Acesta este un aviz consultativ, inteleg ca s-au pronuntat pe urgenta, aici este singura discutie. In rest oportunitatea este clara si modul in care consideram sa modificam cele doua proiecte, deocamdata sunt doua proiecte aflate in dezbatere. Luni cand vom termina dezbaterile anuntam un punct de vedere”, a declarat Florin Iordache la Realitatea TV.

Un nou protest impotriva amnistiei si gratierii este anuntat duminica seara in Bucuresti. Participantii sunt invitati sa se adune la ora 17:00 in Piata Universitatii, de unde vor pleca in mars, la ora 18:00, spre Ministerul Justitiei, Consiliul National al Audiovizualului si Guvern. Proteste sunt anuntate pentru duminica, pana in acest moment, in alte doua orase din tara: Cluj si Brasov.

„Duminica ne strangem la Universitate incepand cu ora 17:00. Pornim in mars la ora 18:00”, anunta organizatorii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Am avut parte de un protest frumos si civilizat, unde peste 28.000 de oameni din Bucuresti au spus clar ca nu doresc amnistia si gratierea. Am observat ca unele televiziuni manipuleaza fara rusine, iar CNA-ul nu isi face treaba. Este momentul sa ii vizitam. apoi mergem la Ministerul Justitei, iar final, la guvern. Nu vrem demisia Guvernului, vrem sa isi respecte promisiunile pentru care a fost ales”, se mai arata pe pagina de Facebook a evenimentului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: