Acum e sigur, Tariceanu va fi dat afara din ALDE Europa. USR inregistreaza o noua mare victorie. Ordonanta lui Todorel, dezbatuta la Strasbourg

politica

Deputatul USR Iulian Bulai anunta ca afilierea sa la grupul ALDE Europa din cadrul Adunarii Parlamentare (APCE) a Consiliului Europei a fost acceptata. El spune ca reprezentantii ALDE i-au confirmat ca „Tariceanu si partidul lui din Romania este pe cale de a fi exclus din ALDE Europa”.

„In decembrie am fost votat sa reprezint Parlamentul Romaniei la Adunarea Parlamentara (APCE) a Consiliului Europei la Strasbourg. Saptamana trecuta am solicitat Biroului National USR sa ia act de afilierea mea la grupul ALDE. Solicitarea a fost acceptata in unanimitate.

Astazi am participat la intalnirea grupului ALDE la Strasbourg. Am fost primit cu caldura. Si cu reconfirmarea din partea reprezentantilor ALDE Europa ca Tariceanu si partidul lui din Romania este pe cale de a fi exclus din ALDE Europa. Nu doar pentru ca asa vrea USR (chiar daca noi sustinem asta), ci pentru ca liberalii olandezi, germani si austrieci nu mai vor sa fie colegi cu groparii justitiei si ai statului de drept din Romania. Liberalii din aceste tari au depus deja o motiune de excludere impotriva ALDE Romania.

ALDE Romania este total nefrecventabil in Europa. Iar Tariceanu este toxic pentru democratie. In Romania si in Europa.

USR reprezinta adevaratul bastion al liberalismului din Romania, chiar daca nu este afiliat ALDE. Decidem afilierea dupa alegerile europarlamentare din mai.

Afilierea mea (si a Cristinei Pruna – membru supleant la APCE) este un pas firesc de apropiere de liberalii europeni la APCE.

Legat de OUG anuntate recent. ALDE m-a desemnat sa deschid sesiunea de dezbateri din seara aceasta. Voi vorbi despre atacurile recente la adresa justitiei si despre propunerile de OUG ale ministrului Tudorel Toader. Europa trebuie sa stie ce se petrece in Romania”, a scris Bulai pe Facebook.

Presedintele grupului ALDE in Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat, saptamana trecuta, in plenul in care este prezenta Viorica Dancila, ca familia europeana din care face parte nu va merge alaturi de coalitie, implicat ALDE Romania, daca nu isi schimba abordarea pe amnistie.

„Tara dvs preia presedintia intr-un moment critic. Am facut o lista transportul, reforma bancara, CFM, unde avem nevoie de un acord si articolul care se indreapta impotriva guvernului polonez si cel lansat impotriva lui Orban. Sper ca dvs si presedintia dvs aveti foarte multe de facut si sper sa nu apara un articol 7 si in cazul Romaniei, nu sunteti departe de acest moment. Am fost ultima data impreuna cu cativa colegi la Bucuresti, ne-am intalnit cu dl Dragnea si a aparat aceste dosare si a spus ca statul de drept e o chestiune de subsidiaritate. Nu se pune problema subsidiaritatii. In aceeasi zi i-am spus dl Tariceanu si mi-a transmis ca majoritatea parlamentara va modifica legile si vor respecta propunerile de la Venetia. Mai mult propunerile vor fi trimise Comisiei de la Venetia pentru a remedia Codul Penal, codul de procedura penala si legea ong-urilor. Vreau sa va spun ca de cand ne-am intalnit niciuna dintre promisiunile dvs nu a fost respectata”, a declarat Guy Verhofstadt.

Presedintel ALDE European ameninta si legat de abordarea privind amnistia, spunand ca daca la Bucuresti coalitia nu isi schimba opinia, „familia mea europeana nu va merge cu dvs”.

„Tara dvs merge pe calea lui Orban si Kaczynski. Citesc in presa ca aveti in vedere o lege a amnistiei. Daca se confirma atunci familia mea europeana nu va merge cu dvs. E o critica la adresa unei practici la adresa unei majoritati politice a tarii dvs si cred ca am dreptul ca cetatean de onoare in Romania, unde am aparat interesele Romaniei in Tratatul de la Nisa si erau idei sa scada drepturile de vot Europei de Est si am reusit sa obtinem pentru Romania aceleasi drepturi de vot. Faceti curatenie fara compromisuri cu fortele trecutului”, a mai spus acesta.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: